Carlsberg Danmark övergår till återvunnen plast runt multipack

PUBLICERAD: 16 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Carlsberg Danmark övergår till omslag av återvunnen plast till multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller alla multipacks som inte använder det plastfria konceptet ”Snap Pack”(längst ner till höger på bilden). (Bild Carlsberg)|”Efter många tester kan vi nu lanserar multipacksomslag av återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard. (Bild Carlsberg)

Carlsberg Danmark meddelar att man övergår till omslag av återvunnen plast till alla multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller även hela Coca-Colas sortiment i Danmark av burkförpackade drycker, som produceras vid Carlsbergs tappningsanläggning i Fredricia. Den totala inbesparingen av jungfrulig plast beräknas bli mer än 500 ton om året.

Carlsberg Danmark skriver att åtgärden ingår i företagets hållbarhetsprogram Together To ZERO, som syftar att utveckla med hållbara förpackningar.

”Efter många tester kan vi nu lanserar multipacksomslag av återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard. (Bild Carlsberg)

Den nya omslagen av återvunnen plast ska användas på alla multiförpackningar med burkar, där man inte sedan tidigare använder sig av det plastfria multipackskonceptet ”Snap Pack”, som håller ihop burkarna med små limpunkter. (Läs mer HÄR)

”Vi har genomfört ett stort antal tester för att säkerställa att kvaliteten uppfyller våra krav och vi kan nu leverera produkter på marknaden, där omslaget är tillverkat av 100 procent återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard, produktionschef på Brewing and Processing i Carlsberg Danmark.

Övergången till återvunnen plast innebär enligt Carlsberg Danmark ett minskat koldioxidavtryck med 60 procent jämfört med omslag av fossil plast.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a