Carlsberg Danmark övergår till återvunnen plast runt multipack

PUBLICERAD: 16 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Carlsberg Danmark övergår till omslag av återvunnen plast till multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller alla multipacks som inte använder det plastfria konceptet ”Snap Pack”(längst ner till höger på bilden). (Bild Carlsberg)|”Efter många tester kan vi nu lanserar multipacksomslag av återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard. (Bild Carlsberg)

Carlsberg Danmark meddelar att man övergår till omslag av återvunnen plast till alla multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller även hela Coca-Colas sortiment i Danmark av burkförpackade drycker, som produceras vid Carlsbergs tappningsanläggning i Fredricia. Den totala inbesparingen av jungfrulig plast beräknas bli mer än 500 ton om året.

Carlsberg Danmark skriver att åtgärden ingår i företagets hållbarhetsprogram Together To ZERO, som syftar att utveckla med hållbara förpackningar.

”Efter många tester kan vi nu lanserar multipacksomslag av återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard. (Bild Carlsberg)

Den nya omslagen av återvunnen plast ska användas på alla multiförpackningar med burkar, där man inte sedan tidigare använder sig av det plastfria multipackskonceptet ”Snap Pack”, som håller ihop burkarna med små limpunkter. (Läs mer HÄR)

”Vi har genomfört ett stort antal tester för att säkerställa att kvaliteten uppfyller våra krav och vi kan nu leverera produkter på marknaden, där omslaget är tillverkat av 100 procent återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard, produktionschef på Brewing and Processing i Carlsberg Danmark.

Övergången till återvunnen plast innebär enligt Carlsberg Danmark ett minskat koldioxidavtryck med 60 procent jämfört med omslag av fossil plast.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

Tetra Pak startar banbrytande forskning

Tetra Pak initierar i dag det man kallar en banbrytande forskning med hjälp av Max IV för att bättre förstå fibermaterialens nanostruktur.
coca cola