Bullens Beer Banger – smaksatt med riktig öl!

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Bullens lanserar nu Bullens Beer Banger – tre korvsorter som innehåller riktig öl. (Bild Bullens)|Bullens Pilsnerkorv i sin klassiska konservburk har funnit i mer än 60 år. Uppskattad av många – inte minst campare

Bullens Pilsnerkorv i den klassiska konservburken känner de flesta till. Nu lanserar Bullens den första nyheten sedan lanseringen 1953: Bullens Beer Banger, som är korvar smaksatta med riktig öl! Dock inte förpackade i konservburk utan i flexibla plastförpackningar

Korvarna innehåller 90 procent kött, öl och rostade maltkorn och enligt Bullens är Bullens Beer Banger de första korvarna på marknaden som innehåller riktig öl och malt..

Ölen är framtagen tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus, som har utvecklat tre lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA samt Charlis Stout. De olika ölsorterna och malten ger korvarna sina unika karaktärer genom att de har olika färg- och smakkombinationer. 

Den ljusa Bullens Beer Banger Lager är smaksatt med lager och pilsnermalt, den fruktiga Bullens Beer Banger IPA är smaksatt med IPA och karamellmalt och den mörka Bullens Beer Banger Stout är smaksatt med stout och svartmalt.

För att bibehålla färg och smak är korvarna är kokta, istället för rökta. De passar att grilla eller steka.

Bullens är döpt efter skådespelaren, matkåsören, kocken och kokboksförfattaren Erik ”Bullen” Berglund, som lånade ut sitt namn och ansikte till varumärket på 1950-talet. 

Text Carina Malm/JP

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432