”Bubblan” som skyddar stötkänsliga produkter

PUBLICERAD: 14 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bubl Bag har ett inre hålrum där produkten placeras och hålls på plats|sedan påsen fyllts med komprimerad luft.

Bubl Bag är namnet på en innovativ skyddsförpackning för speciellt stöt- och slagkänsliga produkter. Den består av en uppblåsbar plastpåse med ett inre hålrum, där produkten placeras. Med hjälp av ett medföljande rör blåser användaren upp påsen med luft via en envägsventil, som håller kvar luften. På så sätt ”svävar” produkten inne i plastpåsen och är skyddad mot yttre påverkan i form av slag och stötar.  För att tömma påsen på luft och få ut produkten, trycker man bara ner röret i ventilen och bryter förseglingen.

Bubl Bag är utformad för att ersätta vadderade kuvert, bubbelplast och andra typer av skyddande transportlösningar. Enligt tillverkaren, brittiska företaget BUBL Bags, ger ”bubblorna” bättre skydd till lägre kostnad. De tar också upp betydligt mindre utrymme, innan de är uppblåsta, och kan återanvändas flera gånger.

”Om du behöver skicka en skör eller lättskadad produkt med post är Bubl Bag den ultimata lösningen. Konstruktionen innebär också att man kan placera flera mindre föremål i det inre hålrummet, vilka sedan hålls på plats utan att komma i kontakt med varandra”, säger Ross Woodburn, chef för BUBL Bags.

En Bubl Bag kan användas till föremål med olika form och storlek, eftersom den inre kärnan helt formar sig kring föremålet och håller fast det. Påsarna finns i stolekar från 20 x 20 cm upp till 500 x 600 cm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x