”Bubblan” som skyddar stötkänsliga produkter

PUBLICERAD: 14 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bubl Bag har ett inre hålrum där produkten placeras och hålls på plats|sedan påsen fyllts med komprimerad luft.

Bubl Bag är namnet på en innovativ skyddsförpackning för speciellt stöt- och slagkänsliga produkter. Den består av en uppblåsbar plastpåse med ett inre hålrum, där produkten placeras. Med hjälp av ett medföljande rör blåser användaren upp påsen med luft via en envägsventil, som håller kvar luften. På så sätt ”svävar” produkten inne i plastpåsen och är skyddad mot yttre påverkan i form av slag och stötar.  För att tömma påsen på luft och få ut produkten, trycker man bara ner röret i ventilen och bryter förseglingen.

Bubl Bag är utformad för att ersätta vadderade kuvert, bubbelplast och andra typer av skyddande transportlösningar. Enligt tillverkaren, brittiska företaget BUBL Bags, ger ”bubblorna” bättre skydd till lägre kostnad. De tar också upp betydligt mindre utrymme, innan de är uppblåsta, och kan återanvändas flera gånger.

”Om du behöver skicka en skör eller lättskadad produkt med post är Bubl Bag den ultimata lösningen. Konstruktionen innebär också att man kan placera flera mindre föremål i det inre hålrummet, vilka sedan hålls på plats utan att komma i kontakt med varandra”, säger Ross Woodburn, chef för BUBL Bags.

En Bubl Bag kan användas till föremål med olika form och storlek, eftersom den inre kärnan helt formar sig kring föremålet och håller fast det. Påsarna finns i stolekar från 20 x 20 cm upp till 500 x 600 cm.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost