Brobygrafiska-studenter tävlar med förpackningar till Höganäs-krus

PUBLICERAD: 18 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fyra designers från Brobygrafiska har tagit fram ett nytt förpackningskoncept till produkter från Höganäs Saltglaserat.

Fyra examensprojekt från Brobygrafiska har nominerats i den nationella branschtävlingen Kolla!, som arrangeras av Svenska Tecknare. Ett av projekten är ett nytt förpackningskoncept för produkter från Höganäs Saltglaserat.
De övriga examensarbeten avser olika designprojekt inom grafisk form och identitet.

Bakom examensarbetet med förpackningar till keramiska produkter från Höganäs Saltglaserat står de fyra designstudenterna Hanne Glave, Maja Larsson, Niklas Strandberg och Camilla Uhlén.

”Vi vill damma av varumärket och lyfta upp det till vår tid. Få balans mellan det klassiska och nytänkande. Orten Höganäs och dess keramiska historia är viktig att få fram samt den genuina hantverkstraditionen”, säger de fyra förpackningsskaparna från Brobygrafiska.

Företaget Höganäs Saltglaserat förvaltar en snart 200 år gammal keramisk hantverkstradition, mest känt för sina klassiska lerkrus. Företaget finns i de gamla produktionslokalerna för saltglaserad Höganäskeramik, där den första tillverkningen startade redan 1835.

Svenska Tecknares branschtävling Kolla! startades år 2003 för att premiera upphovspersonerna och att skapa en mötesplats och belysa hur många bra formgivare och illustratörer vi har i Sverige idag.

”Fantastiskt att Brobygrafiska har så många nominerade studenter i årets Kolla!. Det är roligt att de uppskattas i branschen och får synas i denna prestigefulla tävling. Det är viktigt för både skolan och studenterna”, säger Sara Larsson, designlärare vid Brobygrafiska.

Prisutdelning i årets Kolla! sker den 26 oktober på Hotel Rival i Stockholm. Fram till den 21 oktober kan allmänheten vara med och rösta fram publikens pris

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x