Brobygrafiska satsar på fler yrkeshögskoleutbildningar

PUBLICERAD: 11 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi satsar extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering”

Med starkt stöd av branschen har Brobygrafiska skickat in fem YH-ansökningar om utbildningsstart hösten 2017 till Myndigheten för yrkeshögskolan. Bland ansökningarna görs omsök för två av Brobygrafiskas flaggskepp: ”Förpackningsdesigner” och ”Grafisk formgivare/tekniker”. 

Nya utbildningar för i år är ”Digital designer mot e-handel”, ”Visuell grafisk kommunikatör” och ”Grafisk automationstekniker”.

Det sker en snabb digital utveckling i branschen och Brobygrafiska utvecklar digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar.

”Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering”, säger Per Branzén, verksamhetsledare på  Brobygrafiska.

Alla utbildningar är på 400 YH-poäng vilket omfattar två års studier. Beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan kommer i januari och beviljade utbildningar kommer att starta den 28 augusti 2017.

Brobygrafiska har bedrivit yrkeshögskoleutbildningar i många år och har ett mycket nära samarbete med förpacknings- och den grafiska branschen. Utbildningarna är utformade tillsammans med branschen utifrån de behov utvecklingen formar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning