Brobygrafiska satsar på fler yrkeshögskoleutbildningar

PUBLICERAD: 11 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi satsar extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering”

Med starkt stöd av branschen har Brobygrafiska skickat in fem YH-ansökningar om utbildningsstart hösten 2017 till Myndigheten för yrkeshögskolan. Bland ansökningarna görs omsök för två av Brobygrafiskas flaggskepp: ”Förpackningsdesigner” och ”Grafisk formgivare/tekniker”. 

Nya utbildningar för i år är ”Digital designer mot e-handel”, ”Visuell grafisk kommunikatör” och ”Grafisk automationstekniker”.

Det sker en snabb digital utveckling i branschen och Brobygrafiska utvecklar digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar.

”Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering”, säger Per Branzén, verksamhetsledare på  Brobygrafiska.

Alla utbildningar är på 400 YH-poäng vilket omfattar två års studier. Beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan kommer i januari och beviljade utbildningar kommer att starta den 28 augusti 2017.

Brobygrafiska har bedrivit yrkeshögskoleutbildningar i många år och har ett mycket nära samarbete med förpacknings- och den grafiska branschen. Utbildningarna är utformade tillsammans med branschen utifrån de behov utvecklingen formar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432