Brittiska Linpac uppges vara till salu för 500 miljoner euro

PUBLICERAD: 6 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Linpac tillverkar bland annat livsmedelsförpackningar i plast.

Brittiska förpackningskoncernen Linpac, med huvudsäte i Featherstone, England, är enligt flera källor till salu för en prislapp på cirka 500 miljoner euro (ca 4,95 miljarder kronor). Säljare är globala investeringsbolaget SVPGlobal, som förvärvade Linpac i slutet av år 2014.

Enligt nyhetsbyrån Reuters är det SVPGlobals förhoppning att man ska få mer betalt än de uppgivna 500 miljonerna euro för Linpac.

År 2015 hade Linpac 2.500 anställda världen över. Bolaget består av de fyra förpackningsdivisionerna Linpac Packaging, Linpac Allibert, Ropak Packaging och Viscount Packaging.

Någon officiell bekräftelse på att Linpac är till salu har dock inte kommit från vare sig Linpac eller huvudägaren SVPGlobal.

”Vi ger inga kommentarer över huvud taget”, säger en talesman för SVPGlobal till tidningen PRW och i ett uttalande från Linpac sägs att man inte kommenterar marknadsrykten eller spekulationer och att man är ”fokuserade på att genomföra sin investeringsledda tillväxtstrategi”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x