Brittiska Domino har nu köpts av japanska Brother

PUBLICERAD: 14 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Domino och Brother kommer att arbeta tätt tillsammans och undersöka möjligheterna att utveckla nya produkter”

Det var i början av mars i år, som japanska Brother Industries, med huvudsäte i Nagoya, lämnade ett bud på Domino Printing Scienses plc, beläget i Cambridge, England. Enligt budet ville Brother köpa Domino för en kontant köpeskilling på 1,03 miljarder pund (drygt 13 miljarder kronor).
Till en början omgavs affären av rykten om att det även fanns andra företag, som var intresserade av Domino, men nu står det alltså klart att det är Brother, som blir den nye ägaren till Domino.

I ett pressmeddelande skriver Brother Industries att från och med den 12 juni ingår Domino som en del i Brother-koncernen. Företagsnamnet Domino liksom dess bolagsstruktur kommer att behållas och Domino Printing Sciences kommer att verka som en självständig division inom Brother Industries.

Förvärvet ger Domino en stabil grund för framtiden. Domino, som är specialiserade på industriella skrivare och märkningsmaskiner för streckkoder och förpackningsetiketter, kommer att kunna dra nytta av Brothers storlek, tillverkning och FoU-anläggningar, och dess globala försäljningsnätverk. För Brother innebär förvärvet av Domino att man kommer in i nya marknadssektorer och får tillgång till en ny och stark kundbas.

”Brother respekterar och värdesätter Dominos varumärke och teknik samt den strategiska vision vi har för verksamheten och de marknader vi tjänar. Företagen kommer att arbeta tätt tillsammans, tillvarata naturliga tillväxtmöjligheter och utforska möjligheterna att genom samarbete utveckla nya produkter”, säger Domino Printing Sciences VD Nigel Bond i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex