Brittiska Beatson Clark satsar på helsvarta flaskor

PUBLICERAD: 10 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Helsvarta flaskor till gin, producerade av brittiska Beatson Clark.
|Med spraytekniken kan Beatson Clark ge flaskorna en helsvart matt eller blank ytfinish. 
|Helsvarta flaskor till öl eller sprit är ett sätt att stå ut i butikshyllan och fånga konsumenternas intresse, menar Beatson Clark.

Brittiska glasproducenten Beatson Clark har lanserat en ny dekorationsmetod för glasflaskor till öl och sprit. Med hjälp av sprayteknik färgas flaskorna helt svarta och de annorlunda flaskorna är främst avsedda för bryggerier och spritleverantörer som vill ha förpackningar som skiljer sig från andra och som står ut på butikshyllan.

Det väletablerade glasföretaget från South Yorkshire visade sin nya dekorationsmetod för första gången på mässan BeerX i Liverpool tidigare i vår och flaskorna väckte uppmärksamhet och blev mycket populära bland besökarna.

Beatson Clark skriver att helsvart spraybeläggning på flaskorna är perfekt för den alltmer konkurrensutsatta marknaden för hantverksmässigt framställd öl, där bryggerierna ständigt måste finna nya förpackningskoncept, som lockar konsumenten.

Beatson Clarks sprayteknik innebär att en vattenbaserad svart färg appliceras över hela flaskan och sedan härdas färgen vid en temperatur på cirka 195 grader Celsius. Resultatet blir en mycket hård och hållbar yta, som motstår repor och andra yttre påverkningar. Flaskorna kan förses med såväl blank som matt ytfinish.

Att dekorera glasflaskor med sprayteknik är, enligt Beatson Clark, betydligt billigare än att tillverka flaskor av svart glas.

”Våra spraybelagda flaskor är inte bara tilltalande att se på, den heltäckande svarta färgen hjälper också till att skydda innehållet från skadligt ljus. Vi producerar sedan tidigare bärnstensfärgade flaskor, som hindrar minst 90 procent av det skadliga UV-ljuset från att nå innehållet i flaskorna. Med en helsvart spraybeläggning får vi en 100-procentig UV-barriär”, säger Beatson Clarks marknadschef Charlotte Taylor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x