Brittisk aluburk med former från pubens klassiska ölglas

PUBLICERAD: 17 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya aluminiumburken ReCANize har lånat sina former från ett traditionellt pubglas.

Brittiska tryck- och förpackningsföretaget SaucePM har utvecklat en dryckesburk i aluminium där man överfört linjerna i ett klassiskt ölglas till burkens former.
SaucePM skriver att den annorlunda formen på dryckesburken ger en ergonomiskt fördelaktig form, som gör det enklare och angenämare att bära, hålla och dricka ur burken. Dessutom ger formen ett väsentligt ökat säljvärde för produkten genom att skilja sig från andra dryckesburkar på butikshyllan.

Dryckesburken, som fått namnet ReCANize, har nyligen lanserats och SaucePM söker nu kunder inom dryckesbranschen, som är intresserade av den nya burken.

Förhoppningen är att den specialformade burken ska konkurrera med och kanske ersätta konventionella ölglas i glas eller plast på barer och pubar. Med en form som så exakt efterliknar ett ölglas kan konsumenten få samma upplevelse som att dricka ur glas- eller plastglas, samtidigt som man får aluminiumburkens alla fördelar, skriver SaucePM i ett pressmeddelande.

”Användning av ölglas av plast är vanligt vid offentliga evenemang, men inte alltid så uppskattade av konsumenterna. ReCANize med sitt enkla men ändå effektiva format kan ändra på det!”, säger SaucePM:s VD Neil Shackleton.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x