Bredare skrivhuvud möjliggör avancerad produktidentifiering

PUBLICERAD: 20 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

HP:s 22 millimeter breda skrivhuvud för höghastighetsmärkning av koder med hög upplösning.

HP Inc. har utvecklat ett 22 millimeter brett skrivhuvud för höghastighetsmärkning av koder med hög upplösning. Med skrivhuvudet kan man skriva såväl endimensionella som tvådimensionella streckkoder. HP skriver i ett pressmeddelande att det extra breda skrivhuvudet gör det möjligt för varumärkesägare att dra nytta av stora koder och tecken för avancerad produktidentifiering, förfalskningsskydd och förbättrade spårningsmöjligheter.

Det nya 22 millimeters skrivhuvudet tillverkas av HP Special Printing Systems och använder HP:s termiska bläckstråleteknik. Skrivhuvudet kan enkelt integreras i OEM-utskriftssystem och konfigureras för specifika applikationer, enligt bolaget.

Det nya skrivhuvudet stöder ett brett sortiment av stygnlösa produktkodnings- och märkningstillämpningar för sekundärförpackningar, inklusive läkemedelsförpackningar och kartongförpackningar. Skrivhuvudet kan också användas för utskrift som ersätter etiketter hos en sekundärförpackning samt för utskrift av variabla data.

HP:s 22-millimeters skrivhuvud ger stora och tydliga streckkoder vilka enkelt kan läsas med smartphones eller handhållna streckskodsscanners. Skrivhuvudena kommer att finnas på markanden under andra halvåret 2018.

”Produktidentifiering används alltmer inom tillverknings- och försörjningskedjor för att hjälpa varumärkesägare att skydda produkter. Smarta streckkoder och fler datarika koder kräver högre utskriftskvalitet. Det här nya, bredare skrivhuvudet ger bättre bildupplösning vid högre hastigheter”, säger Annette Friskopp, chef för HP Special Printing Systems. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x