Braskem lanserar en ny kvalitet av återvinningsbar HDPE

PUBLICERAD: 19 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Brasilianska Braskem har utvecklat en ny återvinningsbar HDPE-kvalitet, lämplig för styva plastförpackningar. Bilden visar en av Braskems många tillverkningsanläggningar i nattljus. (Bild Braskem)

Brasilianska Braskem, världsledande tillverkare av såväl fossil som biobaserad polyeten (PE), har utvecklat och lanserat en ny 100 procent återvinningsbar kvalitet av högdensitetspolyeten (HDPE) som är lämplig för produktion av styva plastförpackningar.

Den nya fossila HDPE:n, som fått beteckningen HD1954M, ingår i företagets produktfamilj Braskem Rigeo, där den kompletterar kvaliteterna 4950HSM och HD1053M. Samtliga HDPE-kvaliteterna i Rigeo är 100 procent återvinningsbara.

Den nya kvaliteten Rigeo HD1954M betecknas som lämplig vid produktion av styva förpackningar med volymer upp till 20 liter, medan Rigeo 4950HSM är bäst till förpackningar med mindre volymer och Rigeo 4950HSM är ett lämpligt alternativ för förpackningsvolymer upp till 60 liter.

”Denna lansering uppfyller kvalitetskraven från en krävande marknad. Att möta branschens krav är viktigt och tillsammans med våra kunder strävar vi efter att utveckla tekniskt robusta produkter i linje med principerna för cirkulär ekonomi”, säger Leandro Fiorin, applikationsteknisk chef på Braskem.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x