Braskem lanserar en ny kvalitet av återvinningsbar HDPE

PUBLICERAD: 19 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Brasilianska Braskem har utvecklat en ny återvinningsbar HDPE-kvalitet, lämplig för styva plastförpackningar. Bilden visar en av Braskems många tillverkningsanläggningar i nattljus. (Bild Braskem)

Brasilianska Braskem, världsledande tillverkare av såväl fossil som biobaserad polyeten (PE), har utvecklat och lanserat en ny 100 procent återvinningsbar kvalitet av högdensitetspolyeten (HDPE) som är lämplig för produktion av styva plastförpackningar.

Den nya fossila HDPE:n, som fått beteckningen HD1954M, ingår i företagets produktfamilj Braskem Rigeo, där den kompletterar kvaliteterna 4950HSM och HD1053M. Samtliga HDPE-kvaliteterna i Rigeo är 100 procent återvinningsbara.

Den nya kvaliteten Rigeo HD1954M betecknas som lämplig vid produktion av styva förpackningar med volymer upp till 20 liter, medan Rigeo 4950HSM är bäst till förpackningar med mindre volymer och Rigeo 4950HSM är ett lämpligt alternativ för förpackningsvolymer upp till 60 liter.

”Denna lansering uppfyller kvalitetskraven från en krävande marknad. Att möta branschens krav är viktigt och tillsammans med våra kunder strävar vi efter att utveckla tekniskt robusta produkter i linje med principerna för cirkulär ekonomi”, säger Leandro Fiorin, applikationsteknisk chef på Braskem.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax