Brasiliansk RFID-jätte köper Scandstick Group i Höganäs

PUBLICERAD: 18 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Scandsticks huvudanläggning ligger i Höganäs, norr om Helsingborg. Vägg i vägg ligger dotterbolaget Linerless AB som också ingår i brasilianska Beontags förvärv. (Bild Scandstick)

Brasilianska företaget Beontag – ledande sydamerikansk producent av RFID-taggar, etiketter specialfilmer, mm – har förvärvat Höganäsbaserade Scandstick Group och dess dotterbolag Linerless AB.

Scandstick, som grundades 1981 av helsingborgaren Sten-Inge Fredin och hans hustru Gunnel, är en ledande europeisk tillverkare av självhäftande etikettmaterial till bland annat förpackningsetiketter. I produktportföljen ingår även ett brett utbud av papper, filmer, termiska material, taggar, smältlim och akryl. Dotterbolaget Linerless AB, som ligger vägg i vägg med Scandsticks huvudanläggning i Höganäs, är specialiserade på produktion av så kallat linerless etikettmaterial.

Förutom fabriken i Höganäs har Scandstick även produktionsanläggningar i belgiska Aalst, slovenska Celje och polska Moszna-Parcel. Sammanlagt sysselsätter Scandstick Group cirka 150 anställda.

Beontag, som grundades för över 37 år sedan, är ett av de största företagen i Syd- och Latinamerika inom den självhäftande sektorn. Företaget är också den största producenten inom regionen av RFID-taggar, och mjukvara för spårbarhet och produktautentisering, etc.

Välkända svenska advokat- och affärsjuridiska byrån Vinge har företrätt brasilianska Beontag i samband med förvärvet av Scandstick-koncernen. I övrigt har informationen kring affären varit mycket knapphändig. Inga uppgifter om köpeskilling, tillträdesdag, framtida organisation, etc. finns tillgänglig i nuläget.

Köpet av svenska Scandstick och Linerless är inte de enda nordiska företagsförvärv, som Beontag genomfört den senaste tiden. I september 2021 köpte Beontag via sitt dotterbolag CCRR RFID även Stora Ensos RFID-verksamhet i Tammerfors i Finland. Även kring den affären har informationen varit ytterst knapphändig.

Beontag har huvudkontor i São Paulo och produktionsanläggningar i flera andra brasilianska städer. Företaget har även anläggningar och/eller kontor i Argentina, Uruguay, USA, Frankrike, Luxemburg, Italien, Storbritannien och Finland.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah