Brasiliansk RFID-jätte köper Scandstick Group i Höganäs

PUBLICERAD: 18 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Scandsticks huvudanläggning ligger i Höganäs, norr om Helsingborg. Vägg i vägg ligger dotterbolaget Linerless AB som också ingår i brasilianska Beontags förvärv. (Bild Scandstick)

Brasilianska företaget Beontag – ledande sydamerikansk producent av RFID-taggar, etiketter specialfilmer, mm – har förvärvat Höganäsbaserade Scandstick Group och dess dotterbolag Linerless AB.

Scandstick, som grundades 1981 av helsingborgaren Sten-Inge Fredin och hans hustru Gunnel, är en ledande europeisk tillverkare av självhäftande etikettmaterial till bland annat förpackningsetiketter. I produktportföljen ingår även ett brett utbud av papper, filmer, termiska material, taggar, smältlim och akryl. Dotterbolaget Linerless AB, som ligger vägg i vägg med Scandsticks huvudanläggning i Höganäs, är specialiserade på produktion av så kallat linerless etikettmaterial.

Förutom fabriken i Höganäs har Scandstick även produktionsanläggningar i belgiska Aalst, slovenska Celje och polska Moszna-Parcel. Sammanlagt sysselsätter Scandstick Group cirka 150 anställda.

Beontag, som grundades för över 37 år sedan, är ett av de största företagen i Syd- och Latinamerika inom den självhäftande sektorn. Företaget är också den största producenten inom regionen av RFID-taggar, och mjukvara för spårbarhet och produktautentisering, etc.

Välkända svenska advokat- och affärsjuridiska byrån Vinge har företrätt brasilianska Beontag i samband med förvärvet av Scandstick-koncernen. I övrigt har informationen kring affären varit mycket knapphändig. Inga uppgifter om köpeskilling, tillträdesdag, framtida organisation, etc. finns tillgänglig i nuläget.

Köpet av svenska Scandstick och Linerless är inte de enda nordiska företagsförvärv, som Beontag genomfört den senaste tiden. I september 2021 köpte Beontag via sitt dotterbolag CCRR RFID även Stora Ensos RFID-verksamhet i Tammerfors i Finland. Även kring den affären har informationen varit ytterst knapphändig.

Beontag har huvudkontor i São Paulo och produktionsanläggningar i flera andra brasilianska städer. Företaget har även anläggningar och/eller kontor i Argentina, Uruguay, USA, Frankrike, Luxemburg, Italien, Storbritannien och Finland.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy