Boxons storsäck av PET-avfall vinner PackTheFuture Award

PUBLICERAD: 20 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Boxons rPET Big Bag tillverkas av insamlade PET-flaskor i Indonesien. (Bild Boxon)|

För sin storsäck rPET Big Bag – tillverkad av återvunnen PET från insamlade dryckesflaskor i Indonesien! – har Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Boxon AB tilldelats det prestigefyllda priset PackTheFuture Award 2020.

Boxons rPET Big Bag har tilldelats PackTheFuture Award 2020. (Bild Boxon)

58 bidrag hade kommit in till tävlingen och Boxons annorlunda storsäckskoncept vann kategorin ”Social benefit”. Tävlingen PackTheFuture Award är ett initiativ av den franska föreningen för plastförpackningar ELIPSO och tyska plastförpackningsorganisationen IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V. Syftet med tävlingen är att fokusera på den innovativa potentialen för plastförpackningar i Europa.

Den prisvinnande storsäcken tillverkas helt av återvunna PET-flaskor, som samlas in i Indonesien i offentliga byggnader som skolor eller via organisationer. Flaskorna samlas in direkt efter användning, vilket gör att PET-plasten är av god kvalitet och kan användas vid säcktillverkningen. Insamlingen förhindrar också att plasten hamnar som avfall i haven.

Prisutdelningen i PackTheFuture Award 2020 var ursprungligen tänkt att ske i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf, men eftersom interpack skjutits upp till nästa år på grund av corona-pandemin, kommer prisutdelningen i stället att ske den 24 november i år i samband med förpackningsmässan ALL4PACK i Paris.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning