Boxon Systems installerar en HP Indigo digitalpress

PUBLICERAD: 30 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Med den här tekniken får vi ett svårslaget tryckresultat”|säger Lotta Samuelsson

Boxon Systems, som är etikett- och märkningsdivisionen inom koncernen Boxon Group, har installerat en ny HP Indigo WS6800 digitalpress. Investeringen är ännu ett steg i företagets transformering mot en alltmer digital offsetproduktion.

”Etiketter och förpackning samspelar allt mer och som leverantör av båda produkterna kan Boxon leverera en totallösning till våra kunder, som bidrar till att framhäva varumärket och produkten. Med den senaste tekniken får vi ett svårslaget tryckresultat, samtidigt som vi tar ansvar för materialval, kvalitet och leveranstider”, säger Lotta Samuelsson, VD för Boxon Systems.

Etikett- och förpackningsproduktion går allt mer hand i hand. Att kunna hantera så väl kartong som självhäftande material digitalt blir mer fördelaktigt och därmed lönsamt.

”Boxon transformerar nu sin konventionella produktion ytterligare med en maskin, som med fördel hanterar både kartong och etikettmaterial. Det passar företagets kunder utmärkt. Boxon är ett bra exempel på hur lönsamt det kan bli att producera bägge delar digitalt. Inte minst är vinsterna logistiskt sett verkligen fördelaktiga. Tryckkvaliteten blir samma höga kvalitet som marknaden idag vant sig vid och förväntar sig av HP Indigo”, säger Rickard Ådén vid företaget Visutech, som är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium