Boschs GFK-maskiner fyller kapslar med hög precision

PUBLICERAD: 26 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Boschs fyllmaskin GFK 2500 kan fylla upp till 150.00 kapslar i timmen.

Bosch Packaging Technology berättar att man nyligen hjälpt läkemedelsföretaget Pfizer Manufacturing i tyska Freiburg i deras kapselproduktion för läkemedel mot bland annat kardiovaskulära sjukdomar och epilepsi. Kraven på kapacitet och driftsäkerhet är extremt höga, eftersom sex miljarder kapslar och tabletter lämnar företagets fabriker per år..!

Kapslarna fylls och vägs på tre olika nivåer, med minimal inblandning av operatör. Lösningen är en produktionslina med ett flertal Bosch GFK fyllmaskiner för kapslar och KKE kontrollvågar. 

På andra våningen i systemet finns pulverbehållarna och tomma kapslar. Basmaterialet transporteras i behållare med hjälp av fjärrstyrd automatguidning. Pulvret styrs genom golvet direkt in i kapselfyllningsmaskinen på första våningen och en fylld kapsel tillverkas.
På bottenvåningen samlas de noggrant invägda kapslarna i en behållare, som transporteras till förpackningsmomentet. 

Maskinkonceptet är extremt energisnålt och kräver minimalt med underhåll, dessutom är rengöringstiden kort – vilket är viktigt i denna typ av verksamhet.

Maskinnyheter:
Katarina Elner-Haglund

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432