Bobsts nya djuptryckpress för flexibla förpackningsmaterial

PUBLICERAD: 18 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Expert RS 6003 är en ny djuptryckspress från Bobst, specialutvecklad för tryck på flexibla förpackningsmaterial (Bild Bobst)|Med servicevagnskonceptet Flex Trolley går det snabbt och smidigt att göra pressen klar för tryck vid arbetsbyten. (Bild Bobst)

För att möta varumärkesägares krav på snabbare time-to-market-lösningar har schweiziska Bobst utvecklat och lanserat den nya djuptryckspressen Expert RS 6003, som är specialutvecklad för tryck med upp till åtta färger på flexibla förpackningsmaterial.

Bobst skriver att den nya pressen kan trycka i hastigheter upp till 500 meter i minuten och att den är konfigurerad för tryck med alla typer av tryckfärger och lösningsmedel. Pressen kan användas för flexibla material som film, laminat och papper.

Med servicevagnskonceptet Flex Trolley går det snabbt och smidigt att göra pressen klar för tryck vid arbetsbyten. (Bild Bobst)

Pressen, som i standardutförandet är 25 meter lång och fem meter hög, är utrustad med ett nyutvecklat servicesystem – Flex Trolley – som möjliggör maximal flexibilitet vid arbetsbyten. Systemet är i princip en servicevagn, som antingen kan stanna kvar i pressen under tryckprocessen eller tas bort när alla inställningar är utförda.

”Den flexibla förpackningsmarknaden kräver allt snabbare produktion och det gäller även djuptrycksområdet. Med vår nya press stödjer vi våra kunder, som använder djuptryck, med en lösning som ger kortare time-to-market samt ökad kvalitet, smidighet och säkerhet”, säger Jonathan Giubilato, Bobsts chef för djuptrycksprodukter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor