Bobst visar flaggskepp på öppet hus

PUBLICERAD: 18 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Tyska företaget Bobst, välkänt för sin produktion av tryckpressar, stansar och konverteringsutrustning till kartong-, wellpapp och flexibelområdet, kommer att demonstrera sitt nya flaggskepp inom tryckpressar i samband med ett öppet hus i bolagets Competence Center i Bielefeld i slutet av februari.
Maskinen, som ska visas, har beteckningen F&K 20SIX CS (bilden) och är en flexopress med en tryckbredd på 1.650 millimeter.


Den nya pressen kan trycka med hastigheter upp till 600 meter i minuten och den kan användas med såväl vattenbaserade tryckfärger som med färger innehållande lösningsmedel.

Bland andra Bobst-nyheter, som företaget kommer att visa, finns bland annat ett nytt inställningssystem, ett 100-procentigt säkert inspektionssystem, axellösa rullmaskiner, en nyutvecklad skärenhet och ett hjälpsystem för hantering av cylindrar till storformatspressar.

Bobst Bielefelds öppet hus äger rum 25 och 26 februari. Den första dagen är avsedd för en utländsk publik, med alla föredrag och presentationer på engelska, medan dag två är avsedd för en inhemsk publik och med föredragningar på tyska.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium