Han är ny verkställande direktör och koncernchef på Löfbergs

PUBLICERAD: 14 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Anders Fredriksson, för närvarande VD på Norrmejerier, blir ny VD och koncernchef i Löfbergs. (Bild Norrmejerier)

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har utsett ny verkställande direktör och koncernchef i bolaget. Han heter Anders Fredriksson och kommer närmast från posten som VD för Norrmejerier. Han tillträder tjänsten hos Löfbergs i början av augusti i år.

Anders Fredriksson, som har 20 års erfarenhet av ledande positioner, efterträder Löfbergs ekonomidirektör Fredrik Nilsson, som i fjol sommar utsågs till tillförordnad VD i samband med att tidigare VD:n och koncernchefen Lars Appelqvist slutade efter 22 år på Löfbergs, varav 12 år som VD.

”Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Anders Fredriksson till oss. Han har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Löfbergs i linje med vår nya strategi. Anders har en gedigen erfarenhet från både livsmedelsbranschen och internationell verksamhet, och en tydlig ledarstil med fokus på att bygga starka team”, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Anders Fredriksson är född 1971 och uppvuxen i Västernorrland, men flyttar i och med jobbet på Löfbergs till Karlstad och Värmland.

”Superkul och inspirerande att få det här förtroendet. Jag kommer till ett välskött familjeföretag med en anrik historia, men som alltid haft som ambition att utvecklas. Det ska bli oerhört spännande att få vara med på den fortsatta resan tillsammans med medarbetare, kunder och andra partners”, säger Anders Fredriksson.

Anders Fredriksson börjar på Löfbergs den 9 augusti. Fram till dess fortsätter Löfbergs CFO Fredrik Nilsson som tillförordnad vd.

Kafferosteriet Löfbergs grundades 1906 och är idag verksamma med sex varumärken på ett tiotal marknader i norra Europa och Kanada. Företaget ägs fortfarande av familjen Löfberg, nu i tredje och fjärde generationen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x