Bioplastföretaget Gaia öppnar försäljningskontor i Belgien

PUBLICERAD: 6 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

"Vi behöver vara på plats på det europeiska fastlandet för att komma närmare våra kunder”

Helsingborgbaserade bioplastföretaget Gaia BioMaterials öppnar nu ett försäljningskontor i Belgiens huvudstad Bryssel, för att möta en snabbt växande efterfrågan. Verksamheten vid det nya kontoret ska i första hand riktas mot marknaderna i Tyskland, Frankrike och Benelux.

Gaia skriver i ett pressmeddelande att intresset för företagets bionedbrytbara bioplast Biodolomer® växt snabbt i takt med att alltfler EU-länder inför förbud eller restriktioner mot användandet av konventionell fossilbaserad plast i engångsprodukter.

”Tack vare de bionedbrytbara egenskaperna och låga koldioxidutsläpp är Biodolomer®-granulat en utmärkt basvara för tillverkning av engångsprodukter inom förpackningar och påsar”, säger Steven Van Den Hende, Gaia BioMaterials Belgium, som leder det nya försäljningskontoret.

Gaia ser nu möjligheterna till en boom-liknande ökning av produkter, tillverkade av Biodolomer®-granulat, och företaget satsar stort på forskning och utveckling av nya film- och förpackningsmaterial.

”Efterfrågan på biomaterial växer snabbt på det europeiska fastlandet och Gaia behöver vara på plats med vårt erbjudande av kvalitetssäkrade produkter och produktionskapacitet. Det är därför naturligt att vi öppnar ett kontor i Belgien. för att komma närmare våra kunder i Benelux, Frankrike och Tyskland”, säger Gaia BioMaterials VD Peter Stenström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432