Bioplaster blir viktigt inslag på mässan Elmia Polymer

PUBLICERAD: 8 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Projektledaren Lina Galow tror på succé för årets upplaga av Elmia Polymer.

Tisdagen den 21 april startar Elmia Polymer i Jönköping och den ser ut att bli årets händelse för svensk plast- och gummiproduktion.
”Vi är den enda renodlade plastmässan i Sverige med maskiner i drift. Det är den unika atmosfären, som gör Elmia Polymer så populär”, säger Lina Galow, projektledare för Elmia Polymer.
 

Mässan kommer att bjuda på ett stort utbud av produktionsutrustning och material. Elmia Polymer har i år extra fokus på effektiv produktion och automation. Vidare kommer bioplast att få en tydlig plats på mässan. Bland annat kommer specialutställningen  PlasTactic att den här gången ha cellulosa i framtidens plastmaterial som tema.

Elmia Polymer etablerade sig snabbt och på allvar inom plast- och gummibranschen, när den första mässan hölls år 2009. Senaste mässan, som hölls år 2012, samlade 121 utställare och över 7.000 besökare. I dag är Elmia Polymer Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin. Redan i januari i år var monterytan bokad till 80 procent och resten av ytan var i stort sett reserverad.

”Vi fick otroligt bra feedback efter Elmia Polymer 2012 och många nya aktörer har varit nyfikna och intresserade av årets upplaga. På de här tre åren har plastbranschen varit i ständig utveckling och intresset för nya användningsområden bara ökar. Med vår inspirationsarena PlasTactic vill vi visa ett axplock av den senaste teknologin och materialen som branschen kan erbjuda”, säger Lina Galow.

Elmia Polymer pågår 21 – 24 april 2015.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax