Bioplaster blir viktigt inslag på mässan Elmia Polymer

PUBLICERAD: 8 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Projektledaren Lina Galow tror på succé för årets upplaga av Elmia Polymer.

Tisdagen den 21 april startar Elmia Polymer i Jönköping och den ser ut att bli årets händelse för svensk plast- och gummiproduktion.
”Vi är den enda renodlade plastmässan i Sverige med maskiner i drift. Det är den unika atmosfären, som gör Elmia Polymer så populär”, säger Lina Galow, projektledare för Elmia Polymer.
 

Mässan kommer att bjuda på ett stort utbud av produktionsutrustning och material. Elmia Polymer har i år extra fokus på effektiv produktion och automation. Vidare kommer bioplast att få en tydlig plats på mässan. Bland annat kommer specialutställningen  PlasTactic att den här gången ha cellulosa i framtidens plastmaterial som tema.

Elmia Polymer etablerade sig snabbt och på allvar inom plast- och gummibranschen, när den första mässan hölls år 2009. Senaste mässan, som hölls år 2012, samlade 121 utställare och över 7.000 besökare. I dag är Elmia Polymer Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin. Redan i januari i år var monterytan bokad till 80 procent och resten av ytan var i stort sett reserverad.

”Vi fick otroligt bra feedback efter Elmia Polymer 2012 och många nya aktörer har varit nyfikna och intresserade av årets upplaga. På de här tre åren har plastbranschen varit i ständig utveckling och intresset för nya användningsområden bara ökar. Med vår inspirationsarena PlasTactic vill vi visa ett axplock av den senaste teknologin och materialen som branschen kan erbjuda”, säger Lina Galow.

Elmia Polymer pågår 21 – 24 april 2015.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x