Bionedbrytbara livsmedelstråg lämpliga för mikrovågsugn

PUBLICERAD: 26 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Biobaserade och bionedbrytbara livsmedelstråg från tyska fKuR.

Under varumärket Terralene har tyska bioplastspecialisten fKuR utvecklat biobaserade och bionedbrytbara livsmedelstråg, som lämpar sig för mikrovågsugn.
Terralene är homogena biobaserade material, som har liknande egenskaper som polypropen (PP) och som kan fås med samma temperaturtålighet som PP. Den förnybara andelen är minst 33 procent.

fKuR har också utvecklat en mineralfylld kvalitet, baserad på grön HDPE, men som ej kan ges samma goda termiska egenskaper. Denna kvalitet har en förnybar andel på minst 95 procent.

Om man önskar ett bionedbrytbart alternativ, så utgör  produkterna BIOFLEX 7711, BIOFLEX 6611 och BIOFLEX 6711, som är nya koncept från fKuR med en hög förnybar andel på minst 70 procent.

Marknader, som dessa utvecklats för, är exempelvis catering och äldrevård..

Kraven på förnybarhet ökar, och för att möta detta får man i vissa fall bionedbrytbarheten som en bonus, där den kan fungera i ett kontrollerat kretslopp via insamling, till kompostering.

Svenska Polymerfront AB, som har agenturen för fKuR:s biomaterial sedan många år, menar att man nu har unika möjligheter att möta kraven på förnybarhet genom den utveckling fKuR har gjort.

Källa: pressrelease från Polymerfront AB

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex