Biobaserade etikettfilmer från Avery Dennison

PUBLICERAD: 14 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Avery Dennisons biobaserade polyetenfilm för etiketter innehåller mer än 80 procent förnyelsebart material.

Etikettspecialisten Avery Dennison har utvecklat biobaserade polyetenfilmer för etiketter. Filmerna innehåller mer än 80 procent förnyelsebart material.
Filmerna, som lanserades på Labelexpo Europe 2015 i Bryssel, finns i två versioner och de ger enligt tillverkaren varumärkesägare en möjlighet att uppfylla sina mål att använda förnyelsebara material i förpackningar samtidigt som man får funktionalitet och prestanda i paritet med en konventionella polyetenetikett.

”Med dessa biobaserade PE-etikettfilmer kan vi stödja konverterare, som vill uppfylla varumärkesägarnas önskan om förpacknngar från förnyelsebara källor”, säger Xander van der Vlies, hållbarhetschef på Avery Dennison Materials Group Europe.

De nya biobaserade etikettfilmerna finns i två versioner: en vit och en transparent. Det biobaserade polymermaterialet i filmerna är tillverkat av certifierat Bonsucro-socker från sockerrör och enligt Avery Dennison är plastmaterialet vad gäller kvalitet och egenskaper jämförbart med standard PE85-polymer.

Avery Dennison skriver i ett pressmeddelande att med lämpliga förberedelser kan de biobaserade PE-filmerna användas i befintlig utrustning utan behov av nyinvesteringar. Företaget skriver att beroende på det nya etikettmaterialets uppbyggnad rekommenderar man extra skarpa och oskadade stansverktyg för att uppnå optimal prestanda vid tryckning och konvertering.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax