BillerudKorsnäs vill införa en ny organisation i bolaget

PUBLICERAD: 14 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs VD och koncernchef vill införa en ny organisation i bolaget. ”Vi behöver tydligare intern ansvarsfördelning”, säger Petra Einarsson.

BillerudKorsnäs vill införa en ny bolagsorganisation, bestående av tre divisioner med fullt resultatansvar. ”Vi behöver ha en tydligare intern ansvarsfördelning”, säger VD och koncernchef Petra Einarsson.

”Under min första tid i BillerudKorsnäs har jag slagits av de goda förutsättningarna vi har för lönsam tillväxt. För att dra maximal nytta av dessa förutsättningar måste vi bli snabbare och ha en tydligare ansvarsfördelning internt i bolaget. Detta vill vi åstadkomma i en ny organisation med tre affärsdrivande divisioner med fullt resultatansvar”, säger Petra Einarsson.

Bolaget ska nu inom kort inleda fackliga förhandlingar runt förslaget till ny organisation.

BillerudKorsnäs nuvarande organisation är uppbyggd med tre olika affärsområden, en produktionsorganisation och ett antal stabsfunktioner organiserade efter funktion. Förslaget till ny organisation innebär att verksamheten istället kommer att organiseras i tre divisioner uppdelade utifrån områdena ”säck- och kraftpapper”, ”kartong- och wellmaterial” samt ”förpackningslösningar”. Bolagets produktionsanläggningar kommer att ingå i divisionerna för säck- och kraftpapper samt för kartong- och wellmaterial.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmedelande att detaljerna i den framtida organisationen ännu inte är beslutade utan kommer att arbetas fram och förhandlas successivt.

Parallellt med arbetet med en ny organisation görs även en översyn av koncernledningens roller och sammansättning.

Bolaget skriver i meddelandet att efter slutförda förhandlingar är ambitionen att en ny organisation ska bemannas och börja gälla under senare delen av 2018. Extern finansiell redovisning kommer ändras från och med 1 januari 2019.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432