BillerudKorsnäs: ”Varumärken tjänar på att vara hjälpsamma”

PUBLICERAD: 25 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs ”Packaging Sustainability for Helpful Brands” visar hur varumärken och företag tjänar på att vara hjälpsamma mot konsumenterna.

BillerudKorsnäs konsumentpanel inom ”Packaging Sustainability” har genomfört en undersökning om hur varumärkesägare och företag kan tjäna på att agera hjälpsamt och underlätta för konsumenterna.

Förpackningar är en tydlig kontaktpunkt med konsumenter, oavsett försäljningskanal, och därmed ett strategiskt verktyg för varumärken, som stödjer människors ökande ambition att bli mer hållbarhetsorienterade i vardagliga handlingar och val. BillerudKorsnäs djupdyk ”Packaging Sustainability for Helpful Brands” visar att varumärkesägare, som tydligt gör det möjligt för konsumenter att agera mer hållbart, är i hög global efterfrågan.

I BillerudKorsnäs Consumer Panel 2017 tilldelades högsta indexpoäng möjligheten för varumärken att särskilja sig genom ”packaging sustainability”. Exempelvis kan varumärken, genom att möjliggöra enklare återvinning, bidra till minskat livsmedelsavfall eller erbjuda ett fördelaktigt andra och tredje användningsområde för förpackningar, ge tydliga fördelar till konsumenter, som vill agera mer hållbart.

Dessa fördelar, om de kommuniceras, skulle vara kraftfulla för att visa att man är ett hjälpsamt varumärke. De långsiktiga vinnarna kommer att vara varumärken och företag, som uppfattas som verkligt hjälpsamma, eftersom konsumenter (och B2B-kunder) då känner att de är en del av lösningen – inte problemet.

Här är exempel på några ämnen, som behandlas i ”Packaging Sustainability for Helpful Brands”:
* Hjälpsamma varumärken – en nyckel till framgång
* Hjälpa konsumenten att bli en hjälte
* Förpackningen som ett strategiskt verktyg
* Förpackningen som en möjliggörare för hållbarhet
* Förenkla återvinning

Läs/ladda hem hela rapporten via PDF-länken nedan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x