BillerudKorsnäs tillsätter chef för division Paper

PUBLICERAD: 8 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Helene Biström – idag VD för statliga järnvägsföretaget Infranord – blir chef för BillerudKorsnäs nyinrättade division Paper. (Bild Infranord).

BillerudKorsnäs meddelar att man utser Helene Biström till chef för Paper, en av bolagets tre divisioner i den nya organisation som trädde i kraft 1 oktober. Helene Biström, som för närvarande är VD för statliga järnvägsföretaget Infranord, tillträder sin tjänst senast under april 2019.

Tidigare under året meddelade BillerudKorsnäs att bolaget skapar tre divisioner med resultatansvar för att mer effektivt förverkliga företagets tillväxtstrategi (Läs HÄR). De tre divisionerna blir Board, Paper och Solutions och Helene Biström blir alltså chef för division Paper. Hon blir också en del av bolagets koncernledning. Tidigare i år utsåg BillerudKorsnäs Mikael Andersson till chef för divisionen Board (Läs HÄR).

”Det är min övertygelse att Helene Biström tillsammans med det starka teamet inom Paper kommer att lyfta divisionen till nya nivåer vad gäller såväl produktionsstabilitet som nya produkter. Hon kommer också att bidra i koncernledningen med sin breda erfarenhet som ledare”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef i BillerudKorsnäs.

Helene Biström är en mycket erfaren ledare med tidigare uppdrag exempelvis som vice VD för Vattenfall och VD för Norrenergi. Hon har också en bakgrund med flera tunga styrelseuppdrag, bl.a. som ordförande för Sveaskog, och är för närvarande aktiv i Pöyrys styrelse. 2008 utsågs Helene Biström till ”Årets mäktigaste affärskvinna” av Veckans Affärer.

”Jag är hedrad att ha blivit erbjuden rollen som chef för division Paper i BillerudKorsnäs. Det blir oerhört spännande att ta sig an detta uppdrag. Kombinationen av gedigen kompetens och innovation med stort fokus på hållbarhet, gör att BillerudKorsnäs inriktning och produkter ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt team utveckla division Paper”, kommenterar Helene Biström sin utnämning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x