BillerudKorsnäs tänker sälja sitt brittiska bruk i Beetham

PUBLICERAD: 3 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Bruket i Beetham ligger på landsbygden i South Lakeland District i engelska Cumbria. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs meddelar att man är i en försäljningsprocess avseende brittiska pappersbruket i Beetham, norr om Lancaster. Vid bruket produceras kraftpapper för förpackningar, mm.

Enligt BillerudKorsnäs pågår försäljningsprocessen, men inga bindande avtal om försäljning av bruket har ännu ingåtts. Någon påtänkt köpare har inte heller offentliggjorts.

Vid bruket i Beetham, som ligger ett par mil norr om Lancaster i South Lakeland District, Cumbria, England, tillverkar BillerudKorsnäs kraftpapper, som bland annat används till medicinska applikationer som förband, sprutförpackningar, väskor och påsar, och till livsmedelsförpackningar som snabbmatspåsar, smör- och bageriprodukter. Kraftpappret används även till industriella applikationer som säckhölje, dekorativt laminat och glasinterfoliering.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att Beethams strategiska betydelse har minskat sedan koncernens verksamhet inom maskinglättat (MG) papper koncentrerats till svenska Skärblacka, utanför Norrköping.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax