BillerudKorsnäs storägare sålde 6,3 miljoner aktier i bolaget

PUBLICERAD: 29 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Frapags styrelseordförande Michael Kaufmann är vice ordförande i BillerudKorsnäs styrelse. Enligt Frapag kommer man även i fortsättningen att vara en ”betydande aktieägare” i BillerudKorsnäs, trots den nu genomförda försäljningen av 6,3 miljoner BillerudKorsnäs-aktier. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs största aktieägare, österrikiska Frapag Beteiligungsholding AG,  har sålt av en jättepost på 6,3 miljoner aktier. Affären mäklades av SEB och BillerudKorsnäs-aktierna såldes till kursen 109 kronor, vilket innebar en total försäljningssumma av ca 687 miljoner kronor.

Köpare av aktierna var enligt ett meddelande från Frapag ”inhemska investerare” och den sålda aktieposten motsvarar cirka tre procent av hela BillerudKorsnäs. Trots försäljningen av den stora aktieposten är Frapag dock fortfarande största enskilda ägare i BillerudKorsnäs med en ägarandel, efter försäljningen, på cirka 12 procent.

”Vi säljer en mindre del av vårt nuvarande innehav för att diversifiera vår portfölj”, säger Frapags VD Florian Heiserer enligt nyhetsbyrån Direkt.

BillerudKorsnäs har bekräftat att storägaren Frapag sålt en större aktiepost, men har i övrigt inte lämnat några kommentarer till affären.

I samband med försäljningen har Frapag Beteiligungsholding AG accepterat en så kallad inlåsningsklausul om 180 dagar. Under denna period får Frapag inte sälja fler aktier i Billerud.

Frapag har meddelat att man även i framtiden har för avsikt att vara en ”betydande aktieägare” i BillerudKorsnäs.

Styrelseordförande och ”stark man” i Frapag Beteiligungsholding AG är Michael M. F. Kaufmann, som sedan flera år är vice ordförande i BillerudKorsnäs styrelse.

———————————————————————

Frapag Beteiligungsholding AG blev en betydande delägare i dåvarande Billerud för cirka 15 år sedan. Frapag stödde sedan transaktionen, när Billerud och Korsnäs fusionerades år 2012 och fick efter fusionen en ägarandel på ca 15,7 procent. Största aktieägare i BillerudKorsnäs var då Kinnevik, med en ägarandel på ca 25,1 procent. I slutet av 2013 sålde dock Kinnevik hela sitt aktieinnehav till grupp av svenska institutioner och Frapag blev därmed största enskilde aktieägare.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x