BillerudKorsnäs ska förenkla organisationen – chefer avgår

PUBLICERAD: 17 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Den nya organisationen är ett viktigt steg för ett bättre resursutnyttjande”, säger Lennart Holm. (Bild BillerudKorsnäs)|Mikael Andersson (tv), idag EVP Division Board och Magnus Wikström (th) idag EVP Innovatrion; lämnar BillerudKorsnäs när den nya organisationen träder i kraft 1 augusti. (Bilder BillerudKorsnäs)

Den 1 augusti i år inför BillerudKorsnäs en ny och förenklad organisation, som innebär att man kommer att följa affärsflödet och bygga organisationen kring de tre ansvarsområdena Wood Supply, Operations och Commercial.

Mikael Andersson (tv), idag EVP Division Board och Magnus Wikström (th) idag EVP Innovation, lämnar BillerudKorsnäs när den nya organisationen träder i kraft 1 augusti. (Bilder BillerudKorsnäs)

Parallellt samlas resurserna för hållbarhet och innovation i en ny gemensam funktion, Sustainability & Strategic Development, medan verksamheten inom Solutions fortsätter att verka som en fristående affär, som rapporterar direkt till VD men som lyfts ur koncernledningen.

I samband med att förändringen genomförs kommer Mikael Andersson, idag chef för Division Board och Magnus Wikström, idag chef för Innovation, att lämna bolaget.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att den nya organisationen införs som ett steg i den pågående processen att förbättra effektiviteten och öka verksamhetens anpassningsförmåga till stora förändringar i omvärlden.

”Vi måste möta marknadens och kundernas förändrade behov av hållbara produkter och lösningar. Den nya organisationen är ett viktigt steg i en process för att skapa förutsättningar för ett bättre resursutnyttjande, högre effektivitet och en verksamhet, som har förmågan att snabbt kunna anpassa sig till förändringar i omvärlden”, säger Lennart Holm, tf VD på BillerudKorsnäs.

Från den 1 augusti kommer BillerudKorsnäs koncernledning att bestå av följande personer: Lennart Holm, tf VD, Ivar Vatne, CFO, Helene Biström, Executive vice president (EVP) Commercial, Tor Lundqvist, EVP Operations, Uno Brinnen, tf EVP Wood Supply, Ulf Eliasson, EVP Sustainability & Strategic Development och Paulina Ekvall, EVP HR.

”Jag vill tacka Mikael Andersson och Magnus Wikström för mycket värdefulla insatser och bidrag i olika roller och önska dem lycka till i framtiden”, kommenterar Lennart Holm.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x