BillerudKorsnäs säljer sin baltiska pelletsverksamhet

PUBLICERAD: 25 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Försäljningen av Latgran är i linje med vår strategi och möjliggör en fortsatt utveckling av vår kärnverksamhet”|säger Per Lindberg.

BillerudKorsnäs och Baltic Resources Ab har tecknat avtal med AS Graanul Invest om försäljning av pelletsföretaget SIA Latgran.
Latgran är en ledande producent av pellets i Lettland med en årsvolym på 497.000 ton och en försäljning, som uppgick till 73 miljoner euro under 2014.
BillerudKorsnäs ägande i Latgran uppgår till 75 procent, resterande 25 procent ägs av Baltic Resources Ab.

Den totala köpeskillingen för 100 procent av Latgran uppgår till 104 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis,

”Latgran har uppvisat en stark försäljnings- och vinstutveckling under vårt ägarskap och har varit en utmärkt investering för BillerudKorsnäs. Samtidigt har BillerudKorsnäs i en allt större grad utvecklats mot att bli ett mer renodlat företag, som arbetar med förnyelsebara förpackningsmaterial och förpackningslösningar, vilket numera utgör vår kärnverksamhet. Försäljningen av Latgran är i linje med vår strategi och kommer möjliggöra en fortsatt utveckling av vår kärnverksamhet. Transaktionen stärker även Latgrans möjlighet att ytterligare utveckla sin pelletsverksamhet tillsammans med Graanul”, säger BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg i en kommentar.

Transaktionen förväntas slutföras under juli 2015 under förutsättning av uppfyllande av vissa tillträdesvillkor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x