BillerudKorsnäs Pure Supreme lanseras i uppgraderad version

PUBLICERAD: 20 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Typiskt användningsområde för Pure Supreme är starka och stadiga wellpappförpackningar, som skyddar produkten och har ett kvalitetstryck. (Bild BillerudKorsnäs)|Rolf Gustafsson, BillerudKorsnäs. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs lanserar sin bestrukna liner Pure Supreme i ny, uppgraderad version, producerad på avancerade kartongmaskinen KM7.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att uppgraderingen av Pure Supreme inte bara är ett ansiktslyft utan att den nya linerversionen kan ses som en helt ny produkt.

Pure Supreme är, enligt BillerudKorsnäs, optimerad för högkvalitativt offsettryck. Den är stark, styv och stabil och kan köras i höghastighetstryck och snabba konverteringsprocesser. Linern ger utmärkt färg- och bildåtergivning. Pure Supreme är tillverkad av 100 procent ren nyfiber från ansvarsfullt skötta skogar.

Rolf Gustafsson, BillerudKorsnäs. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs skriver att nya Pure Supreme är den senaste i raden av nya produkter, som produceras på supermoderna och avancerade kartongmaskinen KM7 vid bolagets bruk i Gruvön.

Nya Pure Supreme är uppbyggd av tre nyfiberbaserade lager, där mittenlagret av CTMP och kraftmassa ger bulk, styvhet och stabilitet samt minimerar så kallad ”washboardning”, dvs tryck med ”tvättbrädeeffekt”.

”Kombinationen av styrka och utseende är unikt för den här produkten och tack vare den höga styrkan finns möjlighet till ´lightweighting´ – dvs. förpackningar med låg vikt, som sparar kostnader och minskar miljöpåverkan”, säger Rolf Gustafsson, Senior Director Product Management Containerboard på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x