BillerudKorsnäs Pure Supreme lanseras i uppgraderad version

PUBLICERAD: 20 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Typiskt användningsområde för Pure Supreme är starka och stadiga wellpappförpackningar, som skyddar produkten och har ett kvalitetstryck. (Bild BillerudKorsnäs)|Rolf Gustafsson, BillerudKorsnäs. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs lanserar sin bestrukna liner Pure Supreme i ny, uppgraderad version, producerad på avancerade kartongmaskinen KM7.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att uppgraderingen av Pure Supreme inte bara är ett ansiktslyft utan att den nya linerversionen kan ses som en helt ny produkt.

Pure Supreme är, enligt BillerudKorsnäs, optimerad för högkvalitativt offsettryck. Den är stark, styv och stabil och kan köras i höghastighetstryck och snabba konverteringsprocesser. Linern ger utmärkt färg- och bildåtergivning. Pure Supreme är tillverkad av 100 procent ren nyfiber från ansvarsfullt skötta skogar.

Rolf Gustafsson, BillerudKorsnäs. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs skriver att nya Pure Supreme är den senaste i raden av nya produkter, som produceras på supermoderna och avancerade kartongmaskinen KM7 vid bolagets bruk i Gruvön.

Nya Pure Supreme är uppbyggd av tre nyfiberbaserade lager, där mittenlagret av CTMP och kraftmassa ger bulk, styvhet och stabilitet samt minimerar så kallad ”washboardning”, dvs tryck med ”tvättbrädeeffekt”.

”Kombinationen av styrka och utseende är unikt för den här produkten och tack vare den höga styrkan finns möjlighet till ´lightweighting´ – dvs. förpackningar med låg vikt, som sparar kostnader och minskar miljöpåverkan”, säger Rolf Gustafsson, Senior Director Product Management Containerboard på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx