BillerudKorsnäs presenterar starkt resultat för Q1-2018

PUBLICERAD: 19 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Den starka efterfrågan på innovativa- och hållbara förpackningsmaterial fortsätter”, säger Petra Einarsson.

”Kvartalet kännetecknades av stabil produktion och att den starka efterfrågan på innovativa- och hållbara förpackningsmaterial fortsätter”, säger BillerudKorsnäs VD och koncernchef Petra Einarsson i sina kommentarer till bolagets finansiella rapport över årets första kvartal.

Under Q1-2018 omsatte BillerudKorsnäs 5,897 miljarder kronor, vilket var en ökning med fem procent jämfört med samma period förra året. Ökningen tillskrivs främst ökade försäljningspriser.
Kvartalets justerade rörelseresultat blev 729 miljoner kronor, vilket var en ökning med 27 procent jämfört med Q1-2017.

Av rapporten framgår att det starka resultatet främst kommer från ökade försäljningspriser, medan kostnadsinflation och vedbrist haft negativa resultateffekter. Koncernen har fortsatt hög efterfrågan på sina produkter inom alla affärsområden. 

”Samtliga affärsområden fortsätter leverera stabila resultat. Packaging Paper levererar ett starkt resultat drivet av ökad efterfrågan och höjda priser. Inom Consumer Board var tillgängligheten god och EBITDA ökade med åtta procent jämfört med föregående år. Managed Packaging, inom Corrugated Solutions, fortsätter leverera stark försäljningstillväxt”, skriver Petra Einarsson.

BillerudKorsnäs ledning bedömer att marknadsutsikterna för koncernen är positiva, både på kort och lång sikt.

”På längre sikt förstärks bilden av de marknadstrender där urbaniseringen, digitaliseringen, globaliseringen och hållbarhet innebär stora möjligheter för fortsatt tillväxt. Vi är rätt positionerade med ett brett erbjudande av innovativa och hållbara förpackningar och lösningar. Förpackningen får en allt viktigare roll i många varumärkesägares strävan att stärka konkurrenskraften hos sina produkter. Detta ger oss fortsatt stark tilltro till våra produkter och vår utveckling”, säger Petra Einarsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x