BillerudKorsnäs och HP startar samarbete

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya linerprodukten

BillerudKorsnäs har inlett ett licensierat samarbete med HP för att utveckla en vit, bestruken kraftliner, avsedd att tryckas med vattenbaserad bläckstråleteknik i höga hastigheter och optimerad för HP:s PageWide webbpressar.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att syftet med det strategiska samarbetet är att utveckla en belagd kraftliner baserad på HP:s ColorPRO-teknologi, som gör det möjligt att få tryck med vattenbaserad bläckstråleteknik i höga hastigheter direkt på den belagda linern utan någon förbehandling. Detta skulle öppna upp möjligheter för mer kostnadseffektiva förpackningslösningar.

Höghastighetstekniken ColorPRO innebär att genom snabb vattenabsorption fastnar tryckfärgspigment nära substratytan, vilket ger djupare svarta nyanser, ljusare färger, skarpare linjer och en bredare färgskala.

Genom samarbetet blir BillerudKorsnäs HP:s första ColorPRO-teknologipartner i Europa vad gäller specialutvecklade bestrukna liners till förpackningsmarknaden.

”Vi valde BillerudKorsnäs som partner inte bara för att företaget är en ledande högkvalitativ tillverkare av bestrukna liners, utan också för att man kan erbjuda ett brett utbud av lösningar på området fiberbaserade förpackningsmaterial och för att man har global täckning och utmärkta FoU-anläggningar”, säger John Ferraro, VD för affärsområdet Media Supplies and Solutions hos HP.

BillerudKorsnäs skriver att den nya bestrukna linerprodukten förväntas finnas tillgänglig på marknaden i slutet av år 2017.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning