BillerudKorsnäs medlem i Carlsberg Circular Community

PUBLICERAD: 17 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs är ny medlem i det danska partnerskapet Carlsberg Circular Community.|BillerudKorsnäs är minoritetsägare i danska ecoXpac AS

BillerudKorsnäs har anslutit sig till nätverket Carlsberg Circular Community (CCC), med syftet att vidareutveckla danska partnern ecoXPacs innovativa revolutionerande pappersflaska ”Green Fiber Bottle”.
BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att CCC delar bolagets hållbarhetsambitioner och att medlemskapet i CCC är goda nyheter för utvecklingen av den revolutionerande fiberflaskan.

CCC är ett innovativt partnerskap med nyckelpartners och dess mission är att omvärdera design och produktion av förpackningsmaterial för att eliminera avfall samt att optimera material för återanvändning och återvinning med hög kvalitet.

Sedan drygt ett år är BillerudKorsnäs minoritetsägare i danska företaget ecoXpac, som är specialiserat inom avancerad 3D-formning av fiberbaserade strukturer. ecoXpac har för bryggerijätten Carlsbergs räkning utvecklat en träfiberbaserad ”pappersflaska”, som man på sikt hoppas ska kunna ersätta dagens glas- och plastflaskor. (Läs HÄR).

”I framtiden kan vi kanske dricka öl från en pappersflaska, tillverkad av träfiber från hållbart skogsbruk. En flaska som är 100 procent biologiskt nedbrytbar, biologiskt baserad och genererar noll avfall”, skriver BillerudKorsnäs, som innehar en 10-procentig aktiepost i ecoXpac via sitt dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432