BillerudKorsnäs lanserar nya säckar med plastfri barriär

PUBLICERAD: 1 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs nya säckpapper Performance White Barrier, med plastfri barriär, kan användas till industriella säckar inom djurfoder, byggmaterial, kemiska ämnen, mineralprodukter, mm. (Bild BillerudKorsnäs)|Det nya säckpappret lämpar sig till industriella säckar för torra produkter som mjöl, etc. (Bild BillerudKorsnäs)|Armin van Overbeek, chef för Sack & Kraft Paper. (Bild Bo Wallteg)

BillerudKorsnäs har utvecklat Performance White Barrier, som är ett helt nytt säckpapper där en plastfri beläggning ersätter den plastfilmsbarriär som vanligtvis finns i industriella papperssäckar.

Det nya säckpappret lämpar sig till industriella säckar för torra produkter som mjöl, etc. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att det nya säckpappret enkelt kan återvinnas som papper, har en tryckvänlig yta och håller samma höga kvalitet som traditionellt säckpapper.

Performance White Barrier ersätter de flesta perforerade plastfilmer utan förändringar i hållbarhetsprestanda och kan användas för en mängd olika säckpapperstillämpningar som djurfoder, byggmaterial, kemiska ämnen, torrfoder och mineralprodukter. Varumärkesägare får hållbara produktförpackningar och användarna får förpackningar som endast består av papper, vilket gör säckarna lätta att återvinna i den etablerade pappersåtervinningsprocessen.

Armin van Overbeek, chef för Sack & Kraft Paper. (Bild Bo Wallteg)

”Både undersökningar och våra kontakter med kunderna visar att hållbara förpackningar fortfarande står högt på agendan, eftersom det är det konsumenterna efterfrågar. Med Performance White Barrier tar vi ytterligare ett steg för att ersätta plast i förpackningar. Vad som till en början kan se ut som en osynlig fördel, eftersom man inte kan se frånvaron av plastbarriären, blir väldigt tydligt i nästa fas, när konsumenten ska återvinna säcken eller kontrollera en hållbarhetsredovisning för att se vilka initiativ ett företag tar för att minska sitt koldioxidavtryck”, säger Armin van Overbeek, chef för affärsområdet Sack & Kraft Paper på BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs skriver att Performance White Barrier är lätt för en konverterare att bearbeta och inga ändringar behövs i säckproduktionsutrustningen. Prestandafaktorer som säckstyrka, hantering och fyllnadsgrad förblir desamma. Att byta från konventionell 3-lagers säckkonstruktion med plastfilm till den nya 2-lagers papperssäcken är en enkel och smidig process.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x