BillerudKorsnäs lanserar förbättrade linerprodukter

PUBLICERAD: 18 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bättre tryck är ett positivt resultat av förbättringarna hos BillerudKorsnäs bestrukna liners.

Bättre tryckresultat, ökad styrka och styvhet. Det är några av förbättringarna av BillerudKorsnäs linerprodukter.  De kunder, som testat uppgraderingarna, ser flera positiva resultat.
BillerudKorsnäs erbjuder nu en ny version av linerprodukterna BillerudKorsnäs Design, Decor och Supreme. Uppgraderingen har resulterat i bättre fiberformering och slätare ytor, vilket ger ett bättre tryckresultat för linern. Samtidigt har styrka och styvhet kunnat ökas.

De kunder, som utvärderat de nya kvaliteterna, har samtliga sett positiva resultat. Bland annat ökad vithet, förbättrad tryckkvalitet och möjlighet att välja en lägre ytvikt tack vare den ökade styrkan och styvheten.

En av de kunder som testat de nya produkterna är Smurfit Kappa Flexoline i Nybro.

”Vi har börjat använda de uppgraderade versionerna av Design och Decor och vi är mycket nöjda. Tryckbarheten har helt klart blivit bättre”, säger Anders Hagblom, inköpare på Smurfit Kappa Flexoline.

Bakgrunden till förbättringarna i linerprodukerna är en uppgradering av pappersmaskin 4 i Gävle. En investering på 220 miljoner kronor genomfördes i slutet av 2014, vilket bland annat innebar installation av en ny inloppslåda, en bröstvalsskak, en slätpress och nya avvattningselement

”Uppgraderingen av vår bestrukna liner innebär att vi kan erbjuda en lägre ytvikt med samma styrkeegenskaper jämfört med andra liners på marknaden, vilket gynnar våra kunder och miljön”, säger Anders Karlsson, Technical Service Manager, BillerudKorsnäs. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x