BillerudKorsnäs lanserar fler förpackningar inom FibreForm

PUBLICERAD: 14 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Formbara fibermaterialet FibreForm finns nu även som ett oblekt, brunt pappersmaterial – lämpligt till starka, återanvändbara bärkassar. (Bild BillerudKorsnäs)|Djuppräglade dryckesmuggar i FibreForm ger bättre värmeisolering. (Bild BillerudKorsnäs)|FibreForm används nu även till termo- eller pressformade engångstallrikar. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs utökar nu sitt sortiment av förpackningslösningar tillverkade i det 3D-formbara fibermaterialet FibreForm®.

BillerudKorsnäs skriver att FibreForm erbjuder ett koldioxidsnålt förpackningsalternativ till plast och inbjuder till inspirerande design. Materialet kan kallformas och finns i både vitt och brunt.

Som svar på konsumenternas växande efterfrågan på hållbarhet har BillerudKorsnäs nu kompletterat sortimentet av FibreForm-produkter med ett oblekt, brunt pappersmaterial som används till bärkassar, dryckesmuggar och engångstallrikar.

BillerudKorsnäs uppger i ett pressmeddelande att den nya FibreForm-bärkassarna är starka och kan återanvändas minst 50 gånger samt bära varor med vikter upp till 21 kilo. Bärkassarna stöder också EU-direktivet om att ”minska, återanvända, återvinna”.

Dryckesmuggarna i FibreForm kan djuppräglas vilket ger utmärkt värmeisolering och därmed en förbättrad dryckesupplevelse för konsumenten och engångstallrikarna i FibreForm kan tillverkas i befintliga termoformnings- och pressformningslinjer, vilket reducerar investeringsbehovet i nya maskiner.

”FiberForm® möjliggör djupare prägling än vanligt papper. Detta ger varumärkesägare chansen att skapa unika 3D-effekter, en minnesvärd taktil upplevelse och i slutändan öka sin varumärkeslojalitet och medvetenhet”, säger Peter Sundvall, försäljningschef Sack & Bag på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax