BillerudKorsnäs lanserar fler förpackningar inom FibreForm

PUBLICERAD: 14 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Formbara fibermaterialet FibreForm finns nu även som ett oblekt, brunt pappersmaterial – lämpligt till starka, återanvändbara bärkassar. (Bild BillerudKorsnäs)|Djuppräglade dryckesmuggar i FibreForm ger bättre värmeisolering. (Bild BillerudKorsnäs)|FibreForm används nu även till termo- eller pressformade engångstallrikar. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs utökar nu sitt sortiment av förpackningslösningar tillverkade i det 3D-formbara fibermaterialet FibreForm®.

BillerudKorsnäs skriver att FibreForm erbjuder ett koldioxidsnålt förpackningsalternativ till plast och inbjuder till inspirerande design. Materialet kan kallformas och finns i både vitt och brunt.

Som svar på konsumenternas växande efterfrågan på hållbarhet har BillerudKorsnäs nu kompletterat sortimentet av FibreForm-produkter med ett oblekt, brunt pappersmaterial som används till bärkassar, dryckesmuggar och engångstallrikar.

BillerudKorsnäs uppger i ett pressmeddelande att den nya FibreForm-bärkassarna är starka och kan återanvändas minst 50 gånger samt bära varor med vikter upp till 21 kilo. Bärkassarna stöder också EU-direktivet om att ”minska, återanvända, återvinna”.

Dryckesmuggarna i FibreForm kan djuppräglas vilket ger utmärkt värmeisolering och därmed en förbättrad dryckesupplevelse för konsumenten och engångstallrikarna i FibreForm kan tillverkas i befintliga termoformnings- och pressformningslinjer, vilket reducerar investeringsbehovet i nya maskiner.

”FiberForm® möjliggör djupare prägling än vanligt papper. Detta ger varumärkesägare chansen att skapa unika 3D-effekter, en minnesvärd taktil upplevelse och i slutändan öka sin varumärkeslojalitet och medvetenhet”, säger Peter Sundvall, försäljningschef Sack & Bag på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx