BillerudKorsnäs koncernchef utsedd till Årets Ruter Dam

PUBLICERAD: 5 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

En glad Petra Einarsson med hedersdiplomet ”Årets Ruter Dam 2018”.

Petra Einarsson, sedan februari i år verkställande direktör och koncernchef i BillerudKorsnäs, har utsetts till Årets Ruter Dam 2018 – en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna, som har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv under det gångna året.

”Petra Einarsson har ett stort uppdrag i att leda BillerudKorsnäs åt rätt håll och skapa hållbara värden för framtiden. Det gör hon genom ett ledarskap grundat i starka värderingar. Hon har infört en decentraliserad organisation med tydligt kundfokus och lönsamhet samt en mer jämställd ledningsgrupp. Petra är en sann kvinnlig förebild, att hon dessutom gick Ruter Dams program 2004 och är mentor hos oss är vi extra stolta över”, säger Marika Lundsten, VD för chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam, som grundades år 1987.

Urvalsprocessen till hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam tar hänsyn till företagets storlek, omsättning, antal anställda och den kvinnliga chefens grad av makt och inflytande. Pristagaren utses av Ruter Dams styrelse, som består av ordförande Gunnel Duveblad, styrelseproffs, Gunilla Arhén, grundare Ruter Dam, Ann Carlsson, VD Apoteket AB samt Malin Persson, styrelseproffs och Eva Krutemeijer, VD och grundare EKKO AB.

”Jag är oerhört glad och stolt över denna hedersutmärkelse. De, som känner mig väl, vet att jag verkligen brinner för svensk basindustri. Där har man chansen att verkligen forma en hållbar framtid och jag har ju ganska nyligen bytt stål mot papper och förpackningar. Båda dessa branscher har insett vikten av mångfald och inkludering för fortsatt framgång, men har en bit kvar. Kan jag genom denna fina utmärkelse vara en förebild och locka unga tjejer och kvinnor till fantastisk spännande branscher gör det mig särskilt glad”, sade Petra Einarsson i samband med att hon mottog sin utmärkelse på den årliga Ruter Dam-dagen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx