BillerudKorsnäs har utsett sin nye ekonomidirektör

PUBLICERAD: 14 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ivar Vatne är ny ekonomidirektör i BillerudKorsnäs, Han tillträder senast 1 juni 2019.

BillerudKorsnäs meddelar att man har utsett Ivar Vatne till ny ekonomidirektör (CFO) i bolaget. Ivar Vatne tar därmed plats i BillerudKorsnäs koncernledning och han tillträder sin nya tjänst senast den 1 juni 2019. 

”Det är min övertygelse att Ivars med sin starka kommersiella profil och breda erfarenhet av stora investeringsprojekt, innovationsdriven tillväxt och en solid internationell bakgrund, kommer att bidra mycket positivt till hela bolagets utveckling samt med värdefull kompetens inom koncernledningen”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

Ivar Vatne har mer än 16 års erfarenhet från Procter & Gamble (P&G), Fiskars och Arla där han innehaft olika tjänster inom finans, främst med fokus på FMCG (fast moving consumer goods).

På P&G har Ivar Vatne bland annat varit gruppfinanschef för en av P&Gs divisioner med ansvar för 19 marknader. Sedan tre år är Ivar Vatne verksam inom Arla-koncernen, där han har tjänstgjort som CFO för Arla Foods Sweden AB och sedan cirka två år som CFO för Arla UK Ltd med en omsättning på cirka 2,2 miljarder euro. 

Ivar Vatne har en civilekonomexamen från Norges handelshögskola (NHH) samt en examen i filosofi från Tromsø Universitet (UiT).

”Det är mycket glädjande och hedrande att ha blivit erbjuden rollen som ekonomidirektör i BillerudKorsnäs. Kombinationen av världsledande kompetens och innovation med stort fokus på hållbarhet, gör att BillerudKorsnäs inriktning och erbjudande ligger utmärkt rätt i tiden. Jag ser mycket fram emot att ta mig an uppdraget och stödja bolagets fortsatta utveckling”, säger Ivar Vatne i en kommentar till sin utnämning.

För närvarande upprätthålls tjänsten som ekonomidirektör i BillerudKorsnäs av styrelseledamoten Kristina Schauman, som tillträdde som tillförordnad ekonomidirektör den 1 november i år, sedan förre ekonomidirektören Susanne Lithander lämnat företaget. Läs HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor