BillerudKorsnäs har fått ny chef för wellpappområdet

PUBLICERAD: 11 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Mikael Andersson är ny chef för Billerud Korsnäs affärsområde Corrugated Solutions.

Mikael Andersson har tillträtt som ny chef för BillerudKorsnäs affärsområde Corrugated Solutions. Han efterträder Lennart Eberleh, som tidigare i år utnämndes till ny VD och koncernchef för Rottneros AB (läs HÄR!) 
Mikael Andersson, som närmast kommer från företaget Nalco Waters, har en gedigen erfarenhet från internationell försäljning och känner väl till BillerudKorsnäs wellpappområdet, då han tidigare varit dess försäljningsdirektör i drygt tre år.

”Vi hälsar Mikael varmt välkommen tillbaka till BillerudKorsnäs och till hans nya position som affärsområdeschef. Vårt affärsområde Corrugated Solutions, omsätter 3,3 miljarder kronor och den del av området ,som utgörs av förpackningslösningar till varumärkesägare, växer med en årlig takt om 20-30 procent”, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs VD och koncernchef.

BillerudKorsnäs affärsområde Corrugated Solutions producerar wellpappråvara i form av fluting och liner samt kompletta förpackningslösningar till en global kundkrets.

Mikael Andersson tillträdde sin nya befattning i BillerudKorsnäs den 1 augusti 2016.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor