BillerudKorsnäs division Solutions har fått sin chef

PUBLICERAD: 14 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Anders Lundin blir chef för den nya divisionen Solutions inom BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs meddelar att man har utsett Anders Lundin till chef för divisionen Solutions, som är en av tre divisioner i bolagets nya organisation. Anders Lundin blir med utnämningen också medlem i BillerudKorsnäs koncernledning. Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2019.

Under 2018 meddelade BillerudKorsnäs att bolaget skapar tre divisioner med resultatansvar för att mer effektivt förverkliga företagets tillväxtstrategi. Divisionerna är Board, Paper och Solutions. Sedan tidigare är cheferna för divisionerna Board och Paper utsedda. (Läs HÄR och HÄR)

Anders Lundin har varit anställd i BillerudKorsnäs sedan 2015 och är idag chef för BillerudKorsnäs Mergers & Acquisitions och har varit arbetande ordförande i utvecklingsbolaget BillerudKorsnäs Venture AB. Han har tidigare haft olika ledande roller inom företaget Perstorp, bland annat som divisionschef för Perstorp Performance Products.

”Med Anders Lundin som chef för Solutions har vi nu drivna och erfarna chefer för samtliga tre divisioner. På BillerudKorsnäs har Anders framgångsrikt drivit effektivisering och affärsutveckling samt haft ansvaret för satsningarna i vårt utvecklingsbolag BillerudKorsnäs Venture. Anders erfarenheter är en perfekt matchning med uppdraget att stärka vår position och skapa tillväxt inom förpackningslösningar”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

”Det känns väldigt roligt att ta ett nytt steg inom koncernen. Det finns ett enormt behov av nya hållbara förpackningar, där BillerudKorsnäs arbete ligger helt rätt i tiden. Jag ser mycket fram emot att utveckla division Solutions och arbeta med teamet där”, kommenterar Anders Lundin

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x