BillerudKorsnäs belönades för upplösningsbar säck

PUBLICERAD: 4 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ har vunnit Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar.

BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ vinner Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar. När cementen i säcken ska användas, kastas säcken hel och oöppnad i en cementblandare, där den snabbt löses upp! 
PPI-juryn uppskattar särskilt att D-Sack™ visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan.

I samarbete med LafargeHolcim, en global ledare inom byggmaterialindustrin, utvecklade BillerudKorsnäs en cementförpackning, D-Sack™, som bokstavligen försvinner. Den löser helt enkelt upp sig vid användning. Säcken kastas nämligen utan att öppnas direkt in i cementblandaren, där den löses upp!

D-Sack-konceptet gör inte bara jobbet lättare för användarna, utan ger också en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte finns några tomma säckar, försvinner kostnaden för avfallshantering. Det eliminerar även cementavfall och optimerar den tid som behövs för att hantera och blanda.
Kort sagt, arbetsmiljön förbättras och produktiviteten går upp. Det finns inget damm, kladd, inget spill och inga tomma säckar som skräpar ner.

”Hållbara förpackningslösningar handlar om vilka effekter, både positiva och negativa, förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet, både idag och imorgon. För att kunna vara innovativa måste vi förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan för förpackningen och dess innehåll. Detta är något som vi tror starkt på och det är en ära att bli uppmärksammade för det” säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad, för ledarskap, visioner, innovationer och strategiska prestationer inom skogsindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax