BillerudKorsnäs belönades för upplösningsbar säck

PUBLICERAD: 4 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ har vunnit Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar.

BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ vinner Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar. När cementen i säcken ska användas, kastas säcken hel och oöppnad i en cementblandare, där den snabbt löses upp! 
PPI-juryn uppskattar särskilt att D-Sack™ visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan.

I samarbete med LafargeHolcim, en global ledare inom byggmaterialindustrin, utvecklade BillerudKorsnäs en cementförpackning, D-Sack™, som bokstavligen försvinner. Den löser helt enkelt upp sig vid användning. Säcken kastas nämligen utan att öppnas direkt in i cementblandaren, där den löses upp!

D-Sack-konceptet gör inte bara jobbet lättare för användarna, utan ger också en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte finns några tomma säckar, försvinner kostnaden för avfallshantering. Det eliminerar även cementavfall och optimerar den tid som behövs för att hantera och blanda.
Kort sagt, arbetsmiljön förbättras och produktiviteten går upp. Det finns inget damm, kladd, inget spill och inga tomma säckar som skräpar ner.

”Hållbara förpackningslösningar handlar om vilka effekter, både positiva och negativa, förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet, både idag och imorgon. För att kunna vara innovativa måste vi förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan för förpackningen och dess innehåll. Detta är något som vi tror starkt på och det är en ära att bli uppmärksammade för det” säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad, för ledarskap, visioner, innovationer och strategiska prestationer inom skogsindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx