BillerudKorsnäs allt närmre avslut på sin storaffär i USA

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Verso har ett antal anläggningar runt om i USA. Den största är pappersbruket i Escanaba, Michigan (bilden) som BillerudKorsnäs planerar att bygga om till kartongproduktion. (Bild Verso)

BillerudKorsnäs har kommit allt närmre ett avslut på förvärvet av USA-baserade papperskoncernen Verso Corporation i och med att Versos aktieägare nu har godkänt affären.

Det var vid en särskild bolagsstämma med Versos aktieägare den 11 mars som innehavare av en tillräcklig majoritet av Versos utestående aktier röstade för att anta samgåendeavtalet och godkänna transaktionen.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man nu förväntar sig att transaktionen kommer att slutföras i slutet av mars eller i april 2022, under förutsättning att sedvanliga villkor för slutförandet uppfylls, inklusive erhållande av återstående myndighetsgodkännanden från amerikanska Nuclear Regulatory Commission samt Public Service Commission of Wisconsin.

Ett förvärv av Verso gör att BillerudKorsnäs kraftigt accelererar sin tillväxt i Nordamerika och skapar ett av de största företagen inom papper och förpackningar baserade på nyfiber.

BillerudKorsnäs har kommit överens med Verso om en kontant köpeskilling på cirka 825 miljoner US-dollar (ca åtta miljarder kronor i dagens dollarkurs). Utöver köpeskillingen tänker BillerudKorsnäs investera ytterligare cirka nio miljarder kronor för att bygga om vissa av Versos pappersmaskiner till kartongproduktion.

Läs mer om Verso-affären HÄR!

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx