BillerudKorsnäs allt närmre avslut på sin storaffär i USA

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Verso har ett antal anläggningar runt om i USA. Den största är pappersbruket i Escanaba, Michigan (bilden) som BillerudKorsnäs planerar att bygga om till kartongproduktion. (Bild Verso)

BillerudKorsnäs har kommit allt närmre ett avslut på förvärvet av USA-baserade papperskoncernen Verso Corporation i och med att Versos aktieägare nu har godkänt affären.

Det var vid en särskild bolagsstämma med Versos aktieägare den 11 mars som innehavare av en tillräcklig majoritet av Versos utestående aktier röstade för att anta samgåendeavtalet och godkänna transaktionen.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man nu förväntar sig att transaktionen kommer att slutföras i slutet av mars eller i april 2022, under förutsättning att sedvanliga villkor för slutförandet uppfylls, inklusive erhållande av återstående myndighetsgodkännanden från amerikanska Nuclear Regulatory Commission samt Public Service Commission of Wisconsin.

Ett förvärv av Verso gör att BillerudKorsnäs kraftigt accelererar sin tillväxt i Nordamerika och skapar ett av de största företagen inom papper och förpackningar baserade på nyfiber.

BillerudKorsnäs har kommit överens med Verso om en kontant köpeskilling på cirka 825 miljoner US-dollar (ca åtta miljarder kronor i dagens dollarkurs). Utöver köpeskillingen tänker BillerudKorsnäs investera ytterligare cirka nio miljarder kronor för att bygga om vissa av Versos pappersmaskiner till kartongproduktion.

Läs mer om Verso-affären HÄR!

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

Nystartade Omni Polymers specialiserar sig på ett komplicerat segment inom plaståtervinningen, flexibla förpackningar från svenska hushåll. Som det ser ut...
josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620