BEWiSynbra Group AB köper belgisk cellplaståtervinnare

PUBLICERAD: 1 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Eco Fill passar utmärkt in i våra återvinningsambitioner för EPS”, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB.

Cellplastproducenten BEWiSynbra Group AB har förvärvat 51 procent av det belgiska bolaget Eco Fill, som är specialiserat på återvinning av cellplast eller expanderad polystyren (EPS).

Majoritetsförvärvet av Eco Fill görs inom BEWiSynbra Circular, som är ett strategiskt affärsområde och dotterbolag inom BEWiSynbra Group AB och som nyligen lanserade initiativet Use-ReUse med syfte att öka kunskapen hos såväl företag som allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter. (Läs HÄR)

”Eco Fill är det första förvärvet inom vår återvinningsverksamhet. Eco Fill har stor återvinningserfarenhet från olika avfallshanteringslösningar, vilket passar utmärkt med våra ambitioner”, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB

Eco Fil, som är beläget i Bornem, sydväst om Antwerpen, har varit verksamt inom cirkulär ekonomi i mer än 15 år och har blivit den ledande EPS-återvinnaren i Belgien. Eco Fill samlar årligen in och komprimerar cirka 1.800 ton EPS för återvinning och man återvinner också mer än 2.500 ton kartong och 400 ton plastfilm per år.

”Vi är glada att bli en del av BEWiSynbras Use-ReUse-koncept, vilket gör det möjligt för oss att växa och vidareutveckla vår verksamhet i både Belgien och i hela Europa”, säger Koen van Roy, VD för Eco Fill.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax