BEWi startar tillverkning av fabricated foam i Vårgårda

PUBLICERAD: 14 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fabricated foam används till inredningar och som stötdämpande material i förpackningar.
|BEWi startar tillverkning av fabricated foam vid enheten i Vårgårda.

Norska familjeföretaget BEWi installerar en ny produktionslinje för tillverkning av så kallad fabricated foam vid sin tillverkningsenhet i svenska Vårgårda. Produktionen är planerad att starta vid årsskiftet 2016-2017.
Fabricated foam är ett samlingsnamn för PUR (polyuretan) samt EPE (cellplast av polyeten) och foamprodukterna används bland annat som förpackningsmaterial och som stötdämpande och separerande inredning i förpackningar.

BEWi skriver i ett pressmeddelande att man kommer att kunna erbjuda sina kunder såväl standardprodukter som mer avancerade kundunika lösningar. Investeringen öppnar också upp för kombinerade lösningar.

PUR är ett familjenamn för en kemiskt skummad produkt, där materialet har öppna celler vilket gör att det släpper igenom luft och vatten och gör materialet mjukt. Polyeter och polyester används som förpackningsmaterial till främst produkter med låg vikt eller som är mycket känsliga. Polyester är ett lite styvare material med egenskaper som bland annat har beständighet mot olja, fett och syror. 

Cellplast av polyeten är det vanligaste materialet för stötdämpning, separering och fixering av medeltunga till tunga produkter. BEWi kan erbjuda transportskydd från låga volymer upp till högvolymsprodukter. Materialet tillverkas i en stor mängd olika varianter och färger samt med olika egenskaper.

———————————————
Familjeföretaget BEWi, som bildades 1979 som producent av fiskelådor längst ut på den norska Tröndelagskusten, är i dag en nordisk företagsgrupp som hanterar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggisolering, förpackningar och tekniskt emballage. 
BEWi har fem fabriker i Norge, sex i Sverige, fyra i Danmark och en i Finland. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x