Bewi Packaging i Värnamo omstrukturerar

PUBLICERAD: 11 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Bewi Packaging i Värnamo tillverkar bland annat inredningar och stötskydd i cellplast.

Cellplasttillverkaren Bewi Packaging i Värnamo ska omstrukturera sin verksamhet, vilket bland annat innebär att ett dussintal anställda sägs upp. Det skriver Värnamo Nyheter.
Bewi Packaging, som även har verksamhet i Urshult, ingår i BWI Group AB, som är moderbolag till Genevad Holding AB, där Bewi Packaging samt dotterbolag i Danmark, Norge och Finland ingår.

Moderbolaget BWI Group är en nybildad finsk-norsk koncern, som är resultatet av ett samgående mellan norska Bewi och finska Styrochem. Koncernen producerar EPS-produkter (cellplast) till förpackningar och till byggindustrin. Samtidigt som BWI Group bildades. köpte man också upp ett antal företag, däribland cellplasttillverkningen i Värnamo, vilken ingick i D. S. Smiths köp av SCA:s division Packaging för några år sedan. BWI Group ägs av rikskapitalbolaget Verdane Capital och Bewi Holding AS.

Omstruktureringen och uppsägningarna hos Bewi Packaging i Värnamo kommer sedan moderbolaget BWI Group redovisat en förlust för år 2014 med 24 miljoner kronor.

Värnamo Nyheter skriver att ett dussintal anställda varslats eller redan sagts upp i Värnamo och att man tagit bort ett skift.

”Vi effektiviserar och har reducerat i Värnamo så att vi utnyttjar vår produktionskapacitet på rätt sätt”, säger Göran Wikström, styrelseordförande för koncernen, enligt tidningen.

Enligt uppgift kommer BWI Group även att stänga en av bolagets fabriker i Danmark.

”I slutet av november kan vi berätta mer om omstruktureringen och då även om framtiden för enheten i Värnamo”, förklarar koncernchef Christian Bekken enligt Värnamo Nyheter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium