BEWI lanserar nya produkter med lägre CO2

PUBLICERAD: 29 januari 2024
UPPDATERAD: 29 januari
BEWI har målet att samla in 60 000 ton EPS årligen.

BEWI, som tillverkar förpackningar, komponenter och isoleringslösningar av EPS, introducerar nu nya produkter baserade på återvunnet råmaterial. Genom att använda massbalansmetoden kan företaget erbjuda sina kunder en rad produkter med minskat CO2-fotavtryck.

– Att förse våra kunder med hållbara och cirkulära lösningar har länge varit en högsta prioritet. Vi har investerat avsevärt i cirkulär kapacitet sedan 2018, och eftersom vi producerar egen råvara såväl som slutprodukter kontrollerar vi hela den cirkulära slingan. Detta gör oss unikt positionerat för att erbjuda produkter med minskat CO2-avtryck, förklarar Christian Bekken, VD för BEWI Group.

Christian Bekken.

BEWI Circular samlar in och återvinner råmaterial från begagnade EPS-förpackningar och isoleringslösningar, såsom fisklådor och byggrester. Massbalansmetoden gör att återvunnen EPS kan användas i en bransch samtidigt som den redovisas i en annan. Detta möjliggör användning av återvunnet material i nya industrier, till exempel livsmedelsförpackningar och läkemedel, vilket ger kunderna möjlighet att minska sitt CO2-avtryck i linje med sina klimatreduktionsplaner.

– Vi kan nu erbjuda produkter med ett mycket lägre CO2-avtryck, vilket gör det möjligt för våra kunder att vidta åtgärder för att minska sina egna CO2-utsläp”, säger Camilla Bjerkli, Chief Sustainability Officer på företaget.

Företagets råvaru- och förpackningsanläggningar är certifierade av REDcert, en oberoende tredje part som granskar materialflödet och massbalansmetoden, vilket innebär att man kan möta kundernas efterfrågan på återvunna lösningar inom fler industrier och öka resurseffektiviteten över hela sin plattform.

BEWI har ett ambitiöst mål att samla in 60 000 ton EPS-avfall årligen och öka användningen av återvunnet material i sitt produktutbud.

Läs vidare

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

BEWI ökar sin återvinningskapacitet genom att öppna en cirkulär hubb i Norrköping

BEWI öppnar nu sin nya cirkulära hubb i Norrköping, vilket ökar företagets återvinningskapacitet för EPS (expanderad polystyren) med 40 procent.
BEWIx

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432