BEWi lägger ner Por-Pacs verksamhet i Lindesberg

PUBLICERAD: 8 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

BEWi tillverkar bland annat ”BEWi Box” som är en fisklåda i cellplast med en påsvetsad topfolie. Systemet är utvecklat för transport av färsk fisk

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar cellplastlådor för transport av färsk fisk, köpte konkursdrabbade svenska cellplastföretaget Por-Pac och deras fabriker i Lindesberg och Skara i mars i år. Köpet gjordes bara en vecka efter det att Por-Pac meddelar att man gått i konkurs (Läs HÄR)
Men nu meddelar BEWi att man lägger ner Por-Pacs fabrik i Lindesberg, där ett 40-tal anställda berörs av beslutet.

P4 Örebro skriver att BEWi vid övertagandet av Por-Pac lät meddela att man hade för avsikt att satsa på verksamheten i Lindesberg, där Por-Pac bland annat tillverkar och marknadsför transportförpackningar och tekniskt formgods i cellplast till tillverkningsindustrin. Men nu har man alltså i stället beslutat att stänga ner verksamheten i Lindesberg.

”Vi köpte ett konkursbo. Det är svårt att driva, det har varit svårt att driva i Lindesberg tidigare och vi har kommit till insikt att det är svårt att driva i Lindesberg fortsatt för oss”, säger BEWi:s vice VD Jonas Siljeskär.

BEWi skriver i ett pressmeddelande att verksamheten i Lindesberg kommer att överföras till BEWi:s övriga produktionsenheter för att ingå i affärsområdet Packaging inom BEWi.

”Våra medarbetare i Lindesberg gör ett fantastiskt arbete för företaget och vi förstår att beskedet är svårt för många”, säger BEWi:s VD Christian Bekken.

MBL-förhandlingar är inledda och kommer att avslutas inom kort. Cirka 40 anställda berörs och de erbjuds nu att flytta med till BEWi:s andra fabriker. BEWi har i dag tillverkning i 16 fabriker lokaliserade i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432