BEWI förvärvar majoriteten av brittisk cellplaståtervinnare

PUBLICERAD: 13 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

BEWI och affärsområdet BEWI Circular tar ytterligare steg på vägen mot att bli ett helt cirkulärt företag. (Bild BEWI)|”Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss’”, säger Henrik Ekvall. (Bild BEWI)

Förpackningsbolaget BEWI har förvärvat 51 procent av aktierna i återvinningsföretaget Volker Gruppe Ltd, som är verksamt i Storbritannien.

Volker Gruppe är verksamt inom återvunna plastmaterial som cellplast (EPS) och LDPE, HDPE, m fl, samt även insamlat papper. Företaget är i dag en av de största leverantörerna av cellplastavfall till BEWI Circular, som ansvarar för återvinning av cellplast och andra material inom BEWI-koncernen. På årsbasis levererar Volker Gruppe cirka 6.000 ton insamlat och komprimerat EPS till BEWI, som processar cellplasten och använder den för tillverkning av nya EPS-produkter.

”Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss’”, säger Henrik Ekvall. (Bild BEWI)

”Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss. Genom Volker säkrar vi strömmar av insamlat material för återvinning och tar oss närmare vårt mål att bli ett cirkulärt företag. Förvärvet ger oss också en plattform för ytterligare konsolidering i Storbritannien, säger Henrik Ekvall, VD för BEWI Circular.

Volker Gruppe har två operativa verksamheter i Storbritannien, dels i staden Bangor i Wales, dels i Glasgow i Skottland. Företaget komprimerar insamlat plastmaterial och hyr även ut komprimeringsutrustning till kunder. Volker Gruppe hanterar cirka 25.000 ton plast och papper om året.

BEWI uppger att man har option på att även förvärva de resterande 49 procenten av Volker Gruppe.

N.B.: BEWI och Svensk Plaståtervinning har nyligen ingått ett samarbetsavtal, som innebär att Svensk Plaståtervinning ska leverera insamlad EPS från svenska hushåll till BEWI för återvinning och omvandling till nya cellplastprodukter. Samarbetet ska effektueras när Svenska Plaståtervinning stora plastsorteringsanläggning Site Zero i Motala står färdig år 2023. Läs mer HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx