”Better Planet Packaging” – ett initiativ från Smurfit Kappa

PUBLICERAD: 21 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappas initiativet ”Better Planet Packaging” tar itu med det globala problemet med förpackningsavfall.|Att utveckla ett hållbart alternativ till den plastfilm, som viras runt pallar, är en av tävlingsuppgifterna i Better Planet Packaging Design Challenge.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa har startat initiativet ”Better Planet Packaging” för att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. I konceptet ingår även en utmanande designtävling, som fått namnet ”Better Planet Packaging Design Challenge”.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att förpackningsavfall är en av vår tids största globala utmaningar och att det behövs tas ett globalt ansvar och att alla måste hjälpas åt.

”På Smurfit Kappa har vi därför startat initiativet Better Planet Packaging för att utifrån våra förutsättningar hjälpa till att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. Vi strävar efter att minska avfallet genom att förbättra återvinning, förnybarhet och biologisk nedbrytbarhet”, skriver företaget i en programförklaring till initiativet.

Som en del av sitt hållbarhetsinitiativ har Smurfit Kappa också lanserat utmaningen ”Better Planet Packaging Design Challenge”, som är en designtävling öppen för designers, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer. Tävlingen går ut på att utveckla nya hållbara förpackningslösningar för två vanliga, icke-biologiskt nedbrytbara förpackningar.

Utmaningen för tävlingsdeltagarna blir att finna ett hållbart alternativ, som kan ersätta den plastfilm som viras runt pallar, för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring samt att utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för choklad eller andra temperaturkänsliga produkter.

Tävlingen är öppen för alla, som känner sig manade att försöka finna en lösning på antingen en eller båda designutmaningarna, och man anmäler sig på Smurfit Kappas internationella tävlingshemsida.

Bidragen ska vara inlämnade senast den 29 mars 2019.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x