Beröm från Världsnaturfonden

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 9 november

BillerudKorsnäs uppmärksammas av Världsnaturfonden (WWF) som en föregångare när det gäller transparens och rapportering till WWF Environmental Paper Company Index 2015 (EPCI).  Årets mätning visar en positiv trend mot ökad öppenhet och hållbarhet i branschen.

– BillerudKorsnäs anser att öppenhet är viktig för att främja hållbar utveckling i värdekedjan. Det är också ett verktyg för att ge intressenter information så att de kan bedöma bolagets prestation. Våra höga poäng i kategorin öppenhet visar att vi är på rätt väg mot en hållbar framtid, säger Louise Wohrne, hållbarhetsutvecklare, BillerudKorsnäs.

– Massa- och pappersindustrin har potential att bidra till en grönare ekonomi. EPCI 2015 visar framsteg i den riktningen, åtminstone när det gäller branschens mest transparenta bolag, säger Emmanuelle Neyroumande, Globalt ansvarig för papper och massa på WWF International.

BillerudKorsnäs fick 78 procent (max 100) inom transparens för rapportering och miljöledningssystem. Totalpoängen blev 70,6 procent i produktkategorin förpackningar, jämfört med den senaste mätningen en förbättring med fem procentenheter. Särskilt uppmärksammas BillerudKorsnäs minskning av utsläpp av växthusgaser sedan den senaste rapporten.

Totalt valde 31 av 80 inbjudna företag att delta i EPCI 2015. Deltagarna representerar 7 procent av global produktion av förpackningspapper, 15 procent av pappers- och kartongproduktion och 15 procent av global massatillverkning. BillerudKorsnäs har deltagit i EPCI sedan 2011.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 300 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 21 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620