Beröm från Världsnaturfonden

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 9 november

BillerudKorsnäs uppmärksammas av Världsnaturfonden (WWF) som en föregångare när det gäller transparens och rapportering till WWF Environmental Paper Company Index 2015 (EPCI).  Årets mätning visar en positiv trend mot ökad öppenhet och hållbarhet i branschen.

– BillerudKorsnäs anser att öppenhet är viktig för att främja hållbar utveckling i värdekedjan. Det är också ett verktyg för att ge intressenter information så att de kan bedöma bolagets prestation. Våra höga poäng i kategorin öppenhet visar att vi är på rätt väg mot en hållbar framtid, säger Louise Wohrne, hållbarhetsutvecklare, BillerudKorsnäs.

– Massa- och pappersindustrin har potential att bidra till en grönare ekonomi. EPCI 2015 visar framsteg i den riktningen, åtminstone när det gäller branschens mest transparenta bolag, säger Emmanuelle Neyroumande, Globalt ansvarig för papper och massa på WWF International.

BillerudKorsnäs fick 78 procent (max 100) inom transparens för rapportering och miljöledningssystem. Totalpoängen blev 70,6 procent i produktkategorin förpackningar, jämfört med den senaste mätningen en förbättring med fem procentenheter. Särskilt uppmärksammas BillerudKorsnäs minskning av utsläpp av växthusgaser sedan den senaste rapporten.

Totalt valde 31 av 80 inbjudna företag att delta i EPCI 2015. Deltagarna representerar 7 procent av global produktion av förpackningspapper, 15 procent av pappers- och kartongproduktion och 15 procent av global massatillverkning. BillerudKorsnäs har deltagit i EPCI sedan 2011.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 300 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 21 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx