Beröm från Världsnaturfonden

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 9 november

BillerudKorsnäs uppmärksammas av Världsnaturfonden (WWF) som en föregångare när det gäller transparens och rapportering till WWF Environmental Paper Company Index 2015 (EPCI).  Årets mätning visar en positiv trend mot ökad öppenhet och hållbarhet i branschen.

– BillerudKorsnäs anser att öppenhet är viktig för att främja hållbar utveckling i värdekedjan. Det är också ett verktyg för att ge intressenter information så att de kan bedöma bolagets prestation. Våra höga poäng i kategorin öppenhet visar att vi är på rätt väg mot en hållbar framtid, säger Louise Wohrne, hållbarhetsutvecklare, BillerudKorsnäs.

– Massa- och pappersindustrin har potential att bidra till en grönare ekonomi. EPCI 2015 visar framsteg i den riktningen, åtminstone när det gäller branschens mest transparenta bolag, säger Emmanuelle Neyroumande, Globalt ansvarig för papper och massa på WWF International.

BillerudKorsnäs fick 78 procent (max 100) inom transparens för rapportering och miljöledningssystem. Totalpoängen blev 70,6 procent i produktkategorin förpackningar, jämfört med den senaste mätningen en förbättring med fem procentenheter. Särskilt uppmärksammas BillerudKorsnäs minskning av utsläpp av växthusgaser sedan den senaste rapporten.

Totalt valde 31 av 80 inbjudna företag att delta i EPCI 2015. Deltagarna representerar 7 procent av global produktion av förpackningspapper, 15 procent av pappers- och kartongproduktion och 15 procent av global massatillverkning. BillerudKorsnäs har deltagit i EPCI sedan 2011.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 300 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 21 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx